Autonieuws

In detail: de Dacia Lodgy

Een veelzijdige auto voor een aantrekkelijke prijs, zo typeert Dacia de Lodgy. Het is de vierde modellijn van Dacia en bovendien het startschot van een nieuwe serie Dacia’s. Hij staat vanaf september bij de dealers.

Dacia prijst het model uiteraard om zijn ruimte/prijsverhouding. En ondanks dat de prijzen nog niet bekend zijn gemaakt geloven wij Dacia op haar woord. Ze hebben het afgelopen decennium immers bewezen relatief veel auto voor weinig geld te bieden. De Lodgy moet datzelfde trucje gaan herhalen in het segment der MPV’s. Met 4,50 meter lengte en 1,75 meter breedte is hij namelijk qua buitenmaten zo goed als even groot als een Volkswagen Touran en Renault Grand Scénic.

Ruimte
De Lodgy biedt plaats aan zeven inzittenden verdeeld over drie zitrijen. Volgens de Roemeense fabrikant is zelfs de achterste bank relatief ruim. Flexibiliteit is er uiteraard ook. In de zevenzits configuratie is – indien gewenst – de bank van de derde zitrij volledig te verwijderden uit de auto ofwel op te klappen tegen de rugleuning van de tweede zitrij aan. Ook de bagageruimte is ruim. Het model is één van de ruimste in zijn segment: tot 2.617 liter in de tweezits configuratie, 827 liter in de vijfzits configuratie en 207 liter als zevenzitter. De Lodgy heeft tot dertig liter aan opbergruimte, handig verdeeld over het hele interieur. Bijzonder zijn het nieuwe 3 liter vak op het dashboard, de bekerhouder en een grote opbergruimte op de derde zitrij.

Nieuwe generatie
Het interieur is eenvoudig gehouden zoals we van Dacia verwachten, maar voor de luxueuzere versies zijn er volgens de fabrikant wel mooiere materialen toegepast. Het is onderdeel van Dacia’s nieuwe generatie auto’s waarbij meer aandacht wordt besteed aan de kwaliteit. De naden zijn beter afgewerkt en ook de knoppen zijn meer ergonomisch. Optioneel is er bovendien een Media Nav-systeem leverbaar waarbij op het 7 inch scherm de functies van het navigatiesysteem, de audio, MP3-aansluiting, Bluetooth (carkit en muziekstreaming) valt op te roepen.

Motoren
Als de Lodgy in september bij de dealers staat is er de keuze uit een drietal opties: de TCe benzinemotor met 115 pk, de 1.5 dCi met 90 pk en diezelfde krachtbron met 110 pk. De prijzen worden begin mei bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013

Autonieuws
Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013
> Artikel lezen

Dacia Lodgy nu ook als stoere Stepway

Autonieuws
Dacia Lodgy nu ook als stoere Stepway
> Artikel lezen

Nieuwe Dacia Sandero in Parijs, Estate in 2013

Autonieuws
Nieuwe Dacia Sandero in Parijs, Estate in 2013
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.