Autonieuws

Vijf op een rij: Nissan Hi-Cross Concept

Vier, dat is het aantal Crossovers dat Nissan momenteel in het gamma heeft. Het zijn de Juke, Qashqai, X-Trail en Murano. En als je het aan Nissan vraagt is er nog ruimte voor een vijfde model. Deze Hi-Cross Concept geldt als voorbode. En wat ons betreft mag die er komen!

Compact aan de buitenzijde, maar ruim aan de binnenzijde. Dat is het credo. Nissan heeft dan ook drie zitrijen geparkeerd in een koets die 4,66 m lang, 1,85 m breed en 1,67 m hoog is. Heel compact is dat nu ook weer niet. Je kunt het vergelijken met de Audi Q5. Toch moet er volgens Nissan voldoende ruimte zijn om zeven inzittenden comfortabel van A naar B te brengen.

Hybride
De kracht is afkomstig van – hoe kan het ook anders? - een hybride. Daarin wordt een direct ingespoten tweeliter benzinemotor gecombineerd met een elektrische aandrijflijn. Die levert hoofdzakelijk ondersteuning bij acceleraties. Het gros van de componenten is het resultaat van een strooptocht bij de Nissan Leaf. Voor de overbrenging gebruiken de Japanners een CVT van de nieuwste generatie. Alleen die is voldoende om 10% brandstof te besparen.

Design
De styling van de Hi-Cross combineert de bestaande designelementen van Nissan met nieuwe accenten, afgewerkt met stoere lichtmetalen 21 inch lichtmetalen velgen. Aan de voorzijde kreeg hij het kenmerkende V-vormige radiatorrooster, geflankeerd door stijlvolle nieuwe koplampen, die een opvallende lichtsignatuur creëren. De potentiële nieuwe designtaal onderscheidt zich in het bijzonder door een uitgesproken karakterlijn die vanaf de motorkap over de flanken omlaag loopt tot aan de D-stijl. Binnenin wordt de cockpit gedomineerd door een nieuw dashboard in de vorm van een T-vleugel.

Realistisch
Het zal ons niet als een verrassing komen als Nissan de Hi-Cross binnen een jaar of twee ook daadwerkelijk in een productiegedaante zal onthullen. Hij ziet er zeker realistisch uit en gezien het succes van de crossovers bij Nissan moet ook dit model een succesformule kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.