Autonieuws

Guigiaro Brivido strekt zijn vleugels

Giugiaro presenteert de Brivido op de Autosalon van Genève. Dat is een studiemodel voor een echte GT - een snelle comfortabele reiswagen dus. Een auto die alle traditionele elementen van het concept bovendien moet combineren met respect voor het milieu.

In deze tijden betekent respect voor het milieu meestal dat het een hybride is, maar hier zit toch gewoon een drieliter V6 onder de kap. En omdat Italdesign Giugiaro inmiddels is ingelijfd bij de Volkswagen-groep wordt uitsluitend gebruik gemaakt van componenten die bij de Duitsers in het schap liggen.

275 km/h
Klein kan je de Brivido met een lengte van 4,98 m niet noemen. Maar omdat het gewicht binnen de perken blijft, zijn de 360 paarden en 460 Newtonmeters van de door een compressor geblazen zespitter voldoende om de auto in 5,8 tellen naar 100 km/h te stuwen en een top van 275 km/h neer te zetten. Daarvoor worden een achttrapsautomaat en de achterwielen ingeschakeld.

Stijlhuis
Giugiaro is natuurlijk in de eerste plaats een stijlhuis, dus het design is het belangrijkste. Het profiel onthult een groot vleugelportier waarin glas een dragende rol krijgt toebedeeld. In de rest van het koetswerk wordt dat bijgestaan door aluminium en carbon. Andere opvallende stijlkenmerken zijn de V-vormige uitsnijding van de motorkap en de geheel in het zwart uitgevoerde achterzijde. Zoals tegenwoordig zo vaak wordt met verlichting creatief omgesprongen. Giugiaro maakt dankbaar gebruik van de eigenschappen van de jongste generatie LEDs om de fijne koplampunits door te trekken tot aan het portier. Ze doen daarom ook meteen dienst als richtingaanwijzer. In de kont zitten dan weer vier smalle lichtlijnen die als het ware een X vormen en de dynamische uitstraling ondersteunen.

Licht
Het interieur moet baden in het licht. Dat komt doordat de Brivido eigenlijk een glazen koepel is die wordt gevormd door de voor- en achterruit, de deuren en het doorzichtige dakpaneel. Het opvallendste kenmerk aan de binnenzijde is Giugiaro´s keuze voor een symmetrische lay-out. Zowel voor de bestuurder als voor de passagier zit een display onder een identieke schaduwkap. Wie rechts vooraan zit kan natuurlijk z´n iPad met de auto koppelen, want dat is tegenwoordig een must. De bestuurder heeft aan weerszijden van het sterk driedimensionaal uitgewerkte stuurwiel ook nog twee kleine schermen waarop de beelden van de camera´s die de achteruitkijkspiegels vervangen geprojecteerd worden. Om de toegang zo makkelijk mogelijk te maken zijn de zetels asymmetrisch vormgegeven. Aan de zijde van de deur hebben ze een zijdelings verlengd zitvlak dat tot tegen de deurdorpel komt. Giugiaro beweert dat je daardoor met gemak in en uit de auto "schuift".

Productieplannen zijn er uiteraard niet, maar Giugiaro wil er na de overname door Volkswagen wel mee laten zien weer volledig levend te zijn!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.