Autonieuws

Autoverkopen blijven dalen: februari -10%

Het was misschien ook wel te mooi om waar te zijn. Na twee tegenvallende jaren leek er in 2011 geen eind te komen aan de stijgende autoverkopen. Maar tot dusver, voor de tweede maand op rij, daalt de omzet van nieuwe auto’s in Nederland.

Gerekend over de eerste twee maanden van 2012 zijn er 7,7% minder nieuwe auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In februari nam het aantal registraties zelfs met 10% af; 44.129 registraties werden er uitgevoerd, tegen 49.019 stuks in diezelfde maand in 2011. Brancheverenigingen Bovag en RAI hadden een daling in de vraag al aan zien komen en schatten de totaalverkoop over 2012 in op een half miljoen nieuw verkochte auto’s, vijftigduizend minder dan in 2011. In dat opzicht dus nog geen nood aan de man, want de huidige verkopen stroken nog gewoon met de verwachtingen.

Top-5
We beginnen bij Volkswagen. Maar voor de verandering is dat eens geen teken van positief nieuws voor de Duisters. Na in januari al behoorlijk te hebben moeten inleveren, maar nog wel een eerste plek te noteren, moet de gigant over februari genoegen nemen met een tweede stek. Ford, dat vorige maand ook al goede zaken deed, staat met 4.380 nieuw verkochte auto’s tegen 4.252 nieuwe Volkswagens nu op het hoogste ereschavot. Het brons is voor Opel met 3.539 registraties en Peugeot deed het met 140 nieuw verkochte auto’s eigenlijk nauwelijks slechter. Zij bezetten plek vier in de top-5 van best verkopende merken in februari. Hekkensluiter is tevens een Frans merk, en wie anders dan Renault (2.926 stuks).

Gerelateerde artikelen

Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!

Autonieuws
Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.