Autonieuws

Nog meer maatwerk voor Bentley Mulsanne

In termen van luxe zijn ze bij Bentley gewend buiten de hokjes te denken. Dat zij verder gaan waar anderen stilstaan wordt nog maar eens benadrukt met nieuw maatwerk voor de Mulsanne.

Ze zeggen wel eens: “In een Rolls-Royce laat je je rijden, een Bentley rij je zelf.” Mocht Bentley zelf achter deze uitspraak staan, dan maken ze het zichzelf wel erg moeilijk. Op de afgelopen IAA toonden ze alvast een voorproefje in de vorm van de Mulsanne Executive Interior Concept en nu is het vergaande maatwerk voor Bentley’s vlaggenschip dan ook daadwerkelijk opgenomen in de prijslijsten van de toplimousine.

Theatraal
Het hoogst exclusief verkrijgbare interieur staat bijna volledig in het teken van multimedia, maar dan op een manier in een auto verwerkt zoals eigenlijk alleen ‘ateliers’ als Bentley dat kunnen. De filmische voorstellingen die er in dit interieur getoond kunnen worden zijn al evenzo theatraal als het mogelijke materiaal op het DVD- of Bluray-schijfje. Het oog voor detail is ronduit verbluffend, of dat nu gaat om de integratie van de 15,6 inch LED-schermen, de acht inch displays in de hoofdsteunen of de opklaptafeltjes met daarin een Apple Macbook Air of iPad, dit is toonaangevende vakmanschap. In totaal stoppen de ambachtslieden van Bentley maar liefst 170 uur arbeid in het Executive Interior. En daarop mag best gedronken worden.

Wie schrijft die blijft
Een steeds vaker voorkomende afwerking en nu te bestellen op de Mulsanne is houtfineer in de stijl van het dek van een luxejacht. Klanten die hier niet gecharmeerd van zijn kunnen hiervan uiteraard afwijken. En hoe meegaand Bentley ook met de tijd is, volledig afstappen van oude principes zullen ze nooit. Een terugkerende en blijvend populaire accessoire is de Bentley Tibaldi-pen, misschien wel de meest fraaie gadget in het Mulsanne Executive Interior.

Gerelateerde artikelen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.