Autonieuws

Hyundai evolueert designtaal met i-oniq concept

Het Fluidic Sculpture Design van Hyundai begint aan een nieuw hoofdstuk. Met de i-oniq concept laat Hyundai in Genève zien hoe zich dat concreet zal vertalen in de toekomst.

/// UPDATE 6 maart 2012: Volledige gallery met foto´s toegevoegd.

De vormgeving is duidelijker strakker geworden. Veel minder extreme vormen geven deze gladdere carrosserie volgens Hyundai een groter gevoel van kwaliteit. Wij kunnen het zonder meer beamen, maar opvallend is het wel. Hyundai heeft nog maar kort geleden de toon gezet met haar Fluidic Sculpture Design en evolueert dat nu alweer.

Lounge
De i-oniq is een vierzits hatchback met een lengte van 4,40 meter. Daarmee komt het model qua afmetingen overeen met de i30. Een ruimtelijke en loungeachtige sfeer moet volgens de Koreaanse ontwerpers het interieurbeeld bepalen.

Range extender
Niet alleen qua design kijkt Hyundai met de i-oniq naar de toekomst, ook de aandrijflijn is vooruitstrevend. Een 1.0 liter driecilinder benzinemotor is via een generator verbonden aan een door een lithium-ion-accu gevoede elektromotor die 80 kW (109 pk) vermogen levert. De i-oniq heeft bij puur elektrische aandrijving een actieradius van 120 kilometer, die met behulp van de range extender kan worden vergroot tot 700 kilometer. Tijdens dit proces bedraagt de CO2-uitstoot slechts 45 g/km. Ook Hyundai lijkt hiermee de mogelijkheden op dit gebied af te tasten en wil sowieso aan de wereld laten zien er mee bezig te zijn. 

Gerelateerde artikelen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.