Autonieuws

Scénic-killer uit Korea: Kia Rondo

De Carens en Carnival ontbreken al enige tijd in het Kia-gamma. En daarmee zijn de Koreanen grote afwezigen in het segment der MPV’s. Maar dat zal veranderen. Snel. Eind dit jaar onthult men namelijk deze Rondo.

Tijdens onze reis naar het hoofdkantoor van Kia in Zuid-Korea, begin vorig jaar, deden de hoge heren heel wat primeurs uit te doeken. Eén daarvan was de introductie van een nieuwe MPV die het midden zal houden tussen de Ford C-Max en S-Max. Leverbaar als 5- en 7-zitter. En daarmee is het dé concurrent voor auto’s als de Renault Scénic, Ford C-Max en VW Touran.

Cee´d MPV
De camouflage is uiteraard nog dik, maar met een beetje fantasie zijn de lijnen gemakkelijk voor ogen te halen. Denk aan de styling van de nieuwe Rio en Cee’d in MPV-vorm en het plaatje is compleet. Ook het motorengamma laat zich raden. Dat zal grotendeels overeenkomen met dat van de nieuwe Cee’d. Reken dus op moderne viercilinder benzine- en dieselmotoren met vermogens variërend van 116 tot 163 pk.

Nog dit jaar
Zoals ons in Seoul al verteld werd komt de Rondo nog dit jaar op de markt. Gelijktijdig zal ook Hyundai hun eigen afgeleide hiervan presenteren. Deze ix30 zal in tegenstelling tot de Kia zeer uitbundig gestyled worden, geheel overeenkomstig met Hyundai’s Fluidic Sculpture designtaal.

Gerelateerde artikelen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.