Autonieuws

Eerbetoon: Citroën DS3 Racing S. Loeb

Apetrots is Citroën op Sebastien Loeb. En wat wil je ook als je als sinds 2004 jaar na jaar het WRC op je naam weet te schrijven. En op die van Citroën. In Genève eert Citroën de rallycoureur dan ook met de DS3 Racing S. Loeb, een strikt gelimiteerde special edition.

8 WRC titels, 808 gewonnen stages, 67 overall overwinningen en 103 podiumplaatsen. Sebastien Loeb is met afstand de meest succesvolle rallyrijder ooit. Juha Kankkunen en Tommi Mäkinen, beiden goed voor vier titels, moet in Loeb absoluut hun meerdere erkennen. Citroën wil de link met de successen in het WRC dan ook maar al te graag volledig uitmelken en brengt daarom deze DS3 Racing S. Loeb.

Matzwart en rood
Zijn overwinningen staan op het dak, zijn handtekening op de carrosserie en gelimiteerde badges verwijzen ook naar de Franse rallyheld. Want zo zien ze hem. En wie een beetje Citrofiel en rallyfan is zal ongetwijfeld veel over hebben voor de tot slechts 200 exemplaren gelimiteerde DS3 Racing. Om het model zijn unieke eigenschappen te geven is naast de badges en handtekeningen ook de kleur bijzonder: matzwart met een grove textuur. Volgens Citroën is het voor het eerst dat deze lak op een auto wordt toegepast. En het staat, zeker met de afstekende rode accenten, schitterend. In het interieur zien we die rode kleur eveneens terug, maar overheerst voor de rest sinister zwart.

207 pk
Net als elke DS3 Racing beschikt ook de S. Loeb edition over de 207 pk sterke 1.6 liter viercilinder turbomotor die de auto in 6,5 seconden naar 100 km/h doet sprinten. De topsnelheid ligt op 235 km/h en is daarmee ook onveranderd. Debuteren doet hij in Genève.

Gerelateerde artikelen

Citroën DS3 op chique met Ines de La Fressange Paris

Autonieuws
Citroën toont Ines de La Fressange Paris conceptcars
> Artikel lezen

Gefacelifte Citroën DS3: nieuwe koplampen en unieke personalisatiemogelijkheden

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio

Autonieuws
Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio
> Artikel lezen

Orderboeken opgefriste Citroën DS3 geopend

Autonieuws
Orderboeken opgefriste Citroën DS3 geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.