Autonieuws

BMW onthult driedeurs 1-serie als Concept M135i

Deze BMW Concept M135i toont niet alleen maar een smakelijke M Performance van de 1-serie. Het model laat ons tevens een glimp zien van de driedeurs versie van de nieuwe 1-serie. En daarmee onthult BMW in Genève een twee-in-één primeur.

Bij de driedeurs 1-serie an sich willen we helemaal niet te lang stilstaan. Dat is gewoon een 1-serie met twee portieren minder en iets sportievere lijnen. De M135i is veel interessanter. Die haalt namelijk alle sportieve genen van de 1-serie naar boven.

Dark Shadow
Eén blik op de Concept M135i moet al voldoende zijn om het karakter van een echte M-auto te ontdekken. M Performance in dit geval, want een 1M staat eveneens nog op stapel. Met de typische M-voorbumper, de racy 18 inch wielen en in de Ferric Grey gespoten buitenspiegels toont het model meteen zijn potentieel. Wie naar achteren loopt kan niet om de Dark Shadow gelakte diffuser met daaronder de dubbele uitlaatpijp heen. En om het geheel nog eens extra op M-smaak te brengen is de welbekende driekleur van BMW M her en der gehanteerd.

300 pk
In het geval van deze M135i ligt er in de motorsteunen een zescilinder benzinemotor met dubbele turbo en een vermogen van meer dan 300 pk. Wat dat met de prestaties doet wil BMW nog niet kwijt, maar geloof ons, dat wordt knallen.

M-feestje in Genève
BMW zal de Concept M135i als wereldprimeur presenteren op de Autosalon van Genève. Dat belooft een waar M-feestje te worden, want behalve deze 1-serie toont BMW er ook de M-diesels, de M Performance pakketten voor de 3- en 5-serie en als absolute kers op de taart de M6 Coupé en Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.