Autonieuws

Voorproefje van interieur Mercedes A-klasse

In de aanloop naar de onthulling in Genève heeft Mercedes alvast enige tekst en uitleg gegeven over het interieur van de nieuwe A-klasse. Inclusief beeldmateriaal.

Sinds de smartphone intrede deed in het mensenleven kunnen we er niet meer omheen. Ook autofabrikanten voelen de behoefte dan wel druk van de consument om hun geavanceerde mobiele telefoon overal te kunnen raadplegen voor allerhande informatie. En als het gaat om smartphones, dan steekt er vandaag de dag, ongeacht het prestatieniveau, eigenlijk maar één boven het maaiveld uit: de iPhone. Dé creatie van het ‘appelmerk’ is synoniem geworden voor smartphone. Niet verwonderlijk dus dat autofabrikanten de Apple iPhone als referentie zien bij de integratie tussen mobiele multimedia en hun auto’s. En Mercedes-Benz beweert hierin het initiatief te nemen met de nieuwe A-klasse.

App Development Group
Volgens het merk met de ster is hun op de Autosalon van Genève te onthullen nieuweling de eerste auto ter wereld die een ‘volledige verbinding’ kan maken met de iPhone. Dat wil zeggen: eenmaal het toestel gekoppeld aan het infomediasysteem van de A-klasse en al diens functies kunnen via de hardware van de auto worden bediend en worden opgeroepen. Mercedes heeft daartoe twee speciale afdelingen opgericht die zich voortaan toespitsen op de connectiviteit tussen auto en smartphone; een in Palo Alto, Californië en een zogeheten App Development Group in Bangalore, India.

Noviteiten
Onder begeleiding van enkele foto’s geeft Mercedes melding van het Digital DriveStyle App en Drive Kit Plus, twee in eigen huis ontwikkelde multimediale noviteiten en primeurs voor de nieuwe A-klasse waarmee alle functies van de iPhone op te roepen zijn. De bediening geschiedt via de standaard draaiknop in de middenconsole en voor de volledige iPhone-integratie hoeft ook niet extra in de buidel getast te worden. Het op het basismodel aanwezige Audio 20 systeem is er al helemaal klaar voor. Ook Siri, de spraakgestuurde persoonlijke assistente dat voor het eerst geïntroduceerd werd op de iPhone 4S, staat volledig in dienst van de bestuurder die haar via het centrale display kan aanroepen. Ook Facebook- en Twitter-contacten onderhouden is via het scherm mogelijk.

Ook in B-, C- en E-klasse
Naast iPhone-integratie kondigt Mercedes aan dat de nieuwe A-klasse is voorzien van internetradio (van AUPEO), navigatiesoftware van Garmin en een zogenaamde Car Finder dat automatisch de locatie van de auto opslaat en eventueel via voetgangersnavigatie terug kan leiden naar de stalplaats. Daarnaast prijst Mercedes het gemak van de menustructuur van het infotainmentsysteem. Met grote, transparante iconen en 3D-weergave moet de gebruiksvriendelijk van hoog niveau zijn. Vooralsnog enkel in de A-klasse en te combineren met het duurdere COMAND-systeem, maar vanaf de herfst ook verkrijgbaar op de B-, C- en E-klasse.

Gerelateerde artikelen

Vaarwel Mercedes CLA, welkom A-klasse Sedan

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier

Autonieuws
Mercedes EQ A heeft BMW i3 in het vizier
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.