Autonieuws

Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification

Een sportpakket klinkt een beetje bagatelliserend. Als Bentley iets speciaals ontwikkelt voor haar vlaggenschip, dan hoort daar natuurlijk een welluidende naam bij; Mulliner Driving Specification bijvoorbeeld.

De Mulsanne is een op-en-top Bentley en die haalt de neus op voor alles wat opzichtig is of ook maar iets vulgair riekt. Daarom zijn de specifieke 21 inch velgen het meest in het oog springende element van dit pakket. De overige uitrusting omvat een specifiek lederen interieur met ruitvormige perforaties, geperforeerde pedalen en een bijzondere zijgrille met Mulliner-badge.

Drive Dynamics Control
Hoewel de meeste eigenaren het stuurwiel vanaf de achterbank aanschouwen, scherpte Bentley de rijdynamiek van de Mulsanne aan middels een sport-instelling. Via het Drive Dynamics Control-systeem kan de bestuurder de nieuwe Sport-modus inschakelen waarna deze gaspedaalrespons, de gestuurde demping en de stuurbekrachtiging op scherp stgt. De prestaties zijn identiek aan die van eender welke andere Mulsanne. Die hoeft zich niet te schamen. De 6.75 liter grote V8 met twee turbo´s ontwikkelt een ferme 512 pk en 1.020 Nm aan trekkracht. Dat is voldoende om de mastodont in 5,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te stuwen. De topsnelheid bedraagt 296 km/h.

Gerelateerde artikelen

Bentley Mulsanne Beluga ziet zwart van de kaviaar

Autonieuws
Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition
> Artikel lezen

Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen

Autonieuws
Bentley Mulsanne Grand Limousine: 6,5 meter weelde op wielen
> Artikel lezen

Grappig gezicht: Bentley Mulsanne trotseert de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Counteractie: Bentley Mulsanne Long Wheel Base

Spyshots
Bentley Mulsanne LWB
> Artikel lezen

Slechts 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'

Autonieuws
Slecht 4 keer Bentley Mulsanne Speed 'Blue Train'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.