Autonieuws

Zeven keer Audi A1 quattro voor Nederland

Met een gelimiteerde oplage van 333 stuks zal de Audi A1 quattro een zeldzaamheid zijn, helemaal in Nederland. Van het totaal aantal gebouwde exemplaren zijn er namelijk slechts zeven ons land toebedeeld.

***update 20 juni 2012*** - Audi Nederland heeft bij de fabriek een groter aandeel A1´s quattro los weten te peuteren. Vier meer dan de aanvankelijk zeven toebedeelde exemplaren krijgen een Nederlands kenteken. Het slechte nieuws: alle Audi A1´s quattro zijn reeds verkocht.

Niet zeven, maar dus elf A1’s quattro op Nederlands kenteken, dat is weinig, maar gezien onze (kleinere) automarkt best gul van Audi. Groot-Brittannië dat niet alleen veel groter is, maar ook een bovengemiddeld grote schare fans van hot hatches kent, krijgt er negentien (allen linksgestuurd). Thuisland Duitsland kan 60 exemplaren tegemoet zien en naar Zwitserland gaan er liefst honderd stuks. De overige 147 worden verdeeld over de rest van de wereld.

Slik!
Zeven stuks voor Nederland is dus nog alleraardigst. Want laten we vooropstellen dat deze unieke en exclusieve A1 voor de vaderlandse koper maar liefst 70.000 euro moet kosten. Een lieve som waarbij het dus maar de vraag is of er meer dan zeven een nieuwe eigenaar vinden. Degenen die het ervoor over hebben een A1 te kopen voor de prijs van een Audi A6 3.0 TFSI Pro line quattro met S-tronic krijgen daar behalve exclusiviteit wel wat voor terug. Wat te denken van de krachtigste en snelste auto in het B-segment ooit; liefst 256 pk en 350 Nm heeft de A1 quattro aan boord, opgewekt door een 2.0 liter TFSI. De acceleratie vanuit rust naar 100 km/h voltrekt zich in een vlotte 5,7 seconden. En de topsnelheid, die ligt op 245 km/h.

Gerelateerde artikelen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

MTM wil Audi Quattro S1 laten reïncarneren

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A1 1.0 TFSI (20%) heeft een vanafprijs

Autonieuws
Audi A1 (Sportback)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.