Autonieuws

Aston Martin V8 Vantage fijngeslepen

Aston Martin noemt het de grootste vernieuwingsslag sinds 2008. Daarmee wordt de V8 Vantage verder fijngeslepen en leent hij veel van de sportieve elementen die op de V8 Vantage S zijn intrede deden.

De concurrentie in het segment van de V8 Vantage staat zeker niet stil. Alleen al de introductie van de nieuwe Porsche 911 moet voor de Britten een belangrijke reden zijn om hun modellengamma up-to-date te houden. Zodoende werd de V8 Vantage nog eens tot in detail bekeken, getest en fijngeslepen.

Sportshift II
Motorisch bleef alles bij het oude. De welbekende 4.7 liter V8 levert nog altijd 426 pk en 490 Nm, maar weet dankzij talloze aanpassingen toch sportiever voor de dag te komen. Belangrijke reden daarvan is het feit dat Aston Martin naast de handgeschakelde zesbak nu ook de nieuwe Sportshift II in de V8 Vantage monteert. Met zeven versnellingen is deze geautomatiseerde handbak voorzien van een versnelling extra, zijn de ratios korter en weet de bak sneller en doeltreffender te schakelen. Daarbij werd het onderstel aangepast, monteert Aston Martin krachtiger remmerij en standaard zijn de banden 10 mm breder. Het draagt in zijn geheel bij aan een beter en sportiever weggedrag. De nieuwe besturing is bovendien nog directer.

N400
Qua styling zal enkel de echte kenner het verschil zien. Geïnspireerd op de V8 Vantage S en de gelimiteerde N400 werd de voorbumper hertekend. De luchtinlaat is iets groter en de voorspoiler werd geheel nieuw vormgegeven.

Genève
De nieuwe Aston Martin V8 Vantage zal debuteren op de Autosalon van Genève en kort daarna leverbaar worden. Hij wordt op de stand in Genève geflankeerd door de bloedmooie V12 Zagato die het gamma tegen het einde van dit jaar als absoluut topmodel komt versterken. De prijzen in Nederland zijn vastgesteld op € 182.995,- voor de V8 Vantage, € 190.328,- voor de V8 Vantage S en € 297.133,- voor de V12 Vantage.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin trekt doek van nieuwe Vantage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage deelt plaagstootjes uit

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…

Autonieuws
En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.