Autonieuws

Maserati GranTurismo Sport

Update voor Maserati GranTurismo S

Hoewel de Maserati GranTurismo alweer vijf jaar meegaat, peinst de Italiaanse fabrikant er niet over om hem de deur te wijzen. Het model doet het namelijk nog bijzonder goed en middels een update moet de sportcoupé weer even mee kunnen.

Update voor Maserati GranTurismo S

De upgrade is voor de Maserati GranTurismo S die voortaan als GranTurismo Sport door het leven gaat. Nieuw is de voorbumper waarbij de luchttoevoer richting de motor en remmen is geoptimaliseerd. Ook de koplampen en de achterlichtunits zijn licht bijgeschaafd. Bovendien is er vooraan nu LED-dagrijverlichting te zien. In het interieur blijft het op slechts andere stoelen en een stuurwiel na alles bij het oude.

Sneller
De 4.7 liter V8 zelf is ook onderhanden genomen; de achtcilinder heeft 20 pk aan vermogen gewonnen en produceert nu een totaal van 460 pk. Het maximumkoppel reikt nog altijd tot 490 Nm. Volgens Maserati is accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h in minder dan vijf seconden mogelijk. Voorheen duurt dit exact 5,0 seconden. Het schakelwerk verloopt via een automatische transmissie met in de optielijst een sequentiële 6-bak.

Herfst
Maserati zal de GranTurismo Sport voor het eerst openlijk tonen op de Autosalon van Genève. Wie er meteen bij is met het plaatsen van een bestelling zal in de herfst de sleutels in ontvangst kunnen nemen. De prijzen moeten overigens nog bekend gemaakt worden, maar die zullen niet veel van de huidige afwijken. De GranTurismo S kende een vanafprijs van € 193.772,-.

Redactie
Door Redactie
Update voor Maserati GranTurismo S

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers