Autonieuws

MINI Clubvan voor kleine vrachtjes in stijl

MINI brengt het praktische en stijlvolle samen met de Clubvan Concept. De bestelwagenvariant van de Clubman beleeft op de Autosalon van Genève zijn werelddebuut.

Onlangs kregen we inzicht in de toekomstige agenda van MINI. Daarin stond helaas niet de ‘mini’ MINI Rocketman en ook niet deze Clubvan. Tot grote teleurstelling van velen gaat die eerste er niet komen. Maar voor de Clubvan Concept bestaan er wel degelijk serieuze productieplannen.

Morris
Hoewel het met het doorstrepen van de Rocketman enigszins lijkt dat MINI de particuliere klant naar de tweede rang verwijst, heeft de komst van de Clubvan eigenlijk minstens zoveel bestaansrecht. Van 1960 tot begin jaren ’80 produceerde MINI namelijk al eens een soortgelijk model: de Morris Mini Van. En MINI zou die graag opnieuw tot leven wekken. Bovendien is de business case rond de Clubvan aanzienlijk interessanter aangezien de bestelwagen voor 95% is gebaseerd op een bestaand model, de Clubman uiteraard.
Feitelijk is de MINI Clubvan Concept niets meer dan een Clubman zonder zijruiten achter en zonder achterbank. Gevolg: een grotere laadruimte met een langere laadvloer. Voor de gelegenheid is er voor de veiligheid ook een tussenschot geplaatst om te voorkomen dat eventueel rondvliegende lading in het bestuurderscompartiment terecht kan komen.

Geel of grijs?
Maar voor wie heeft MINI de Clubvan nu eigenlijk bedacht? Nou, de doelgroep wijkt niet eens zoveel af van die van toen, namelijk klanten die kleintje vrachtjes in stijl willen vervoeren. Hooguit zijn ze wat hipper van karakter gezien het feit dat MINI zelf de modedesigner en kunstgallerijhouder noemt. Waar de MINI Clubvan in tegenstelling tot het origineel in ieder geval niet op hoeft te rekenen is de particulier; mocht hij er daadwerkelijk komen, dan helaas niet met (goedkoper) grijs kenteken.

Gerelateerde artikelen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.