Autonieuws

BMW 3- en 5-serie ook als M Performance

In navolging van de BMW 1-serie in M Performance-trim en de M50d-modellen presenteert BMW nu ook de 3- en 5-serie M Performance. Op de Autosalon van Genève zullen deze voor het eerst te bewonderen.

BMW maakt het de consument niet bepaald eenvoudig. BMW M, BMW M Performance Automobiles en BMW M Performance Accessories, allen divisies binnen de Beierse fabrikant met als activiteit het voortbrengen van speciale, extra sportieve BMW’s, maar die wel degelijk van elkaar verschillen.
Nog lastiger te onderscheiden wordt het voor bezoeker van de Autosalon van Genève. Alle prestatiedivisies van het merk hebben daar wat nieuws te melden. Zo staat er de nieuwe M6 van BMW M en debuteren in Zwitserland de X5 M50d, X6 M50d en M550d van het nieuw opgerichte M Performance Automobiles wat je dus niet moet verwarren met de Accessories-tak. Bij de creaties van de M Performance Automobiles draait het namelijk voornamelijk om verhoogde prestaties en is het uiterlijk vertoon hieraan onderschikt. In het geval van M Performance Accessoires is het juist precies andersom.

Stylingpakketten
Helder? Afijn, in het bezit van een minder potente BMW en graag wat meer show en blow? Dan moet je bij M Performance Accessoires zijn. Voor de 1-serie boden ze al het nodige aan, maar nu ligt hun magazijn ook vol met stylingpakketten voor de 3- en 5-serie. Het visuele arsenaal bestaat zoal uit aerodynamische spoilers, andere grilles, speciale 19 of 20 inch wielen, sportuitlaatsystemen en sportief getinte accessoires voor het interieur.

Motortuning
Nieuw is het voortaan ook kunnen leveren van motortuning af fabriek. Meer motorvarianten, waaronder de benzineversies, zullen worden toegevoegd, maar op dit moment kunnen alleen de 120d, 320d en 520d krachtiger worden gemaakt. Na herprogrammering van de motorsoftware bedraagt het vermogen van de viercilinder diesel 200 pk, een toename van 16 pk. Het maximumkoppel zal van 380 naar 420 Nm stijgen, al met al goed voor een seconde winst op de acceleratie van 0 naar 100 km/h.

Gerelateerde artikelen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.