Autonieuws

Volvo teast met toekomstige V40

Volvo blijft de gemoederen bezighouden met hun nieuwe V40. In de aanloop naar de onthulling in Genève hebben ze nog maar een teaser verspreid. Daarop zijn wij ook maar aan de slag gegaan.

Over enkel weken gaat Volvo de nieuwe V40 onthullen, maar wij konden daar niet langer op wachten. Aan de hand van deze teaser en de vorige plus de talrijke spionagefoto’s zijn we daarom aan het Photoshoppen geslagen, en met enige fantasie zijn we tot dit resultaat gekomen.

Dubbeltaak
De nieuwe V40 is na de 60-serie Volvo tweede nieuwe model sinds het eigendom is van Geely Automotive. De Zweden verwachten veel van de auto. Niet alleen zien ze in de V40 hun kaskraker, ook moet het model feitelijk twee met pensioen gestuurde Volvo’s vervangen, de S40 en V50. En met een positionering in het felbevochten C-segment zal dat allesbehalve een eenvoudige opgave zijn. Volvo zal dus van goede huize moeten komen. Als basis gebruikt de V40 in elk geval een doorontwikkeld platform van de C30 en de motorenlijn is deels nieuw. Hoe dat palet er precies uitziet weten we nog niet, maar het is aannemelijk dat Volvo vol heeft ingezet of efficiëntie. Een (plug-in) hybride zien we dan ook op termijn verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.