Autonieuws

Hyundai wil haar eigen GTI-label

Groeien alleen is voor Hyundai niet genoeg. Het Koreaanse bedrijf wil nu ook doorstoten. In gepeperde modellen à la GTI ziet men de te slagen tactiek. Zo ziet men een snelle i30 wel zitten en ook wordt er gebroed op een hete i40.

Helemaal onervaren is Hyundai niet met snelle modellen. Ze bewezen met de Genesis Coupé al eens best de klappen van de zweep te kennen en nog niet zo heel lang geleden introduceren de Zuid-Koreanen de Veloster Turbo met 210 pk sterke viercilinder turbomotor.

Gezicht
De gewenste hitsige versies van de i30 en i40 moeten niet enkel vlot uit de startblokken kunnen komen, ook moeten ze GTI-waardig rijden. Hyundai wil dus niet over een nacht ijs gaan, juist omdat deze toppers moeten bewerkstelligen dat het merk Hyundai meer een gezicht krijgt. De fabrikant is het ermee eens dat ze momenteel vooral gezien worden om hun value-for-money producten.

2013
Aan ambitieuze plannen ontbreekt het dus niet bij Hyundai. Vraag is alleen wanneer ze zelf achten deze te realiseren. Topman Allan Rushforth wil dit jaar nog een opzetje maken, maar verwacht sowieso pas ver in 2013 met iets concreets te komen.

Gerelateerde artikelen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30

Autonieuws
Hyundai RN30 Concept: 380 pk sterke i30
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.