Autonieuws

BMW xDrive28i fors goedkoper geworden

BMW wijst in het leveringsprogramma van de X3 een zescilinder de deur. Het gaat om de 258 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn. Vanaf mei gaat deze plaatsmaken voor de tweeliter viercilinder turbomotor, eveneens xDrive28i genaamd, maar een stuk schoner en daardoor sterk in prijs verlaagd.

Langzamerhand verruilt BMW de lichtste versie van de aloude 3.0 liter zes-in-lijn-motor voor een modernere en zuinigere, maar nauwelijks minder sterke viercilinder met TwinTurbo-technologie. Na de 5- en de 3-serie moet ook de X3 eraan geloven. Vervelend kun je dat niet noemen, want de plaatsvervanger mag met 245 pk weliswaar iets minder sterk zijn, met 350 Nm bevat de geblazen vierpitter wel meer trekkracht. Doordat het koppel ook nog eens veel sneller volledig vrijkomt, accelereert de nieuwe X3 xDrive28i sneller naar 100 km/h; 6,7 seconden doet hij erover.

Fors goedkoper 
De X3 xDrive28i gaat er eveneens qua verbruik en uitstoot op vooruit. Blies het model met zescilinder nog 210 gram CO2 per kilometer de atmosfeer in, straks is dat 175 g/km. En die 35 gram lagere emissiewaarde heeft een gunstige uitwerking op de vraagprijs gehad. Voortaan bedraagt de vanafprijs net geen 60 mille, een prijsdaling van maar liefst € 6.000,-. Bovendien levert BMW de X3 xDrive28i in het vervolg standaard af met Driving Experience Control waarmee je de karakteristiek van de motor, de transmissie en de besturing kan aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.