Autonieuws

Toyota´s primeurs in Genève zijn...

Er heel wat eigenlijk. Maar het voornaamste nieuws is toch wel de FT-Bh. Dat is een full hybride studievoertuig dat ontworpen is om zo weinig mogelijk uit te stoten, zo min mogelijk te wegen en tegelijk zo goedkoop mogelijk te zijn in productie. De schets bij dit artikel is wat Toyota er momenteel van wil laten zien.

Maar er is nog veel meer. Zo laat Toyota voor het eerst het productiemodel van de Yaris Hybrid zien. Dat is de eerste full hybrid in zijn segment en bovendien voor het eerst dat het model op een beurs in de spotlights staat. Een wereldprimeur dus. 

Conceptcars
Eveneens debuterend in Europa is de GT-86. We hebben er al kennis mee gemaakt op de Tokyo Motor Show, maar de sportauto met tweeliter boxermotor zet hier voor het eerst voet op Europese bodem. Hetzelfde geldt voor de diji concept. Die stond eerder ook al in Tokyo, maar heette toen nog Fun-Vii. De NS4 en FCV-R ronden de lijst af. Ook met die modellen hebben we eerder al kennis gemaakt. Veel toekomstige modellen dus op de stand van Toyota. Maar echt grote primeurs lijken er nu nog niet tussen te zitten. Wellicht heeft Toyota nog een verrassing in petto...

Gerelateerde artikelen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.