Autonieuws

Ford Mustang GT500 schudt dak af

Hoewel de zomer nog ver weg lijkt heeft Ford tijdens de Chicago Auto Show de dakloze variant van de Mustang GT500 aangekondigd. Net als zijn dichte broer beschikt deze geweldenaar over een adembenemend vermogen van 650 pk.

De komst van de Mustang GT500 Cabriolet was slechts een kwestie van tijd. Ford gunt de primeur aan de stad Chicago en grijpt de introductie tegelijkertijd aan om het twintig jarige jubileum van Ford’s Special Vehicle Team (SVT) te vieren. Deze divisie mag vergeleken worden met de M-divisie van BMW of de AMG-afdeling van Mercedes; een speciale afdeling toegewijd aan het optimaliseren van prestaties. De divisie startte in 1992, eveneens op de Chicago Auto Show, met de introductie van de 235 pk sterke SVT Mustang Cobra. Ondertussen heeft het label meer dan 210.000 auto´s geproduceerd.

Zwetende concurrentie
Terug naar de nieuwe Mustang GT500 Cabriolet. Dit model profiteert net als de dichte variant van de kleine wijzigingen die modeljaar 2013 bracht. De verschillen onder de ‘hood’ zijn daarentegen wel drastisch. De nieuwe 5.8 liter V8 met supercharger levert namelijk een duizelingwekkend vermogen van 650 pk. Ook het koppel van 813 Nm liegt er bepaald niet om. Wat dit voor de daadwerkelijke prestaties op de weg betekent blijft voorlopig onduidelijk, maar het moet genoeg zijn om de Europese concurrentie flink te laten zweten.

Gerelateerde artikelen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Mustang scheurt Europa binnen

Autonieuws
Ford Mustang
> Artikel lezen

Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Autonieuws
Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullit: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.