Autonieuws

Jeep Grand Cherokee SRT8 zet voet op Europese bodem

In mei is het dan zover, de overdadige Jeep Grand Cherokee SRT8 zet voet op Europese bodem. Zo’n heugelijk feit moet je natuurlijk vieren en dat doet Jeep met twee unieke exemplaren. Aan Ferrari F1-rijders Alonso en Massa de eer om ze in ontvangst te nemen.

Fernando Alonso en Felipe Massa zijn wat auto’s en snelheid wel wat gewend natuurlijk, maar mogen met het toevoegen van deze unieke Grand Cherokee SRT8 toch best in hun handen knijpen. De twee edities zijn uniek en bevatten allerlei bijzondere features. Alleen de lak al maakt de beide, identieke SRT8’s zeer exclusief. Geen Jeep Grand Cherokee zal namelijk ooit nog worden gespoten in Rossa Corsa, dé kleur van Ferrari. De zevensleuven grille van Jeep is matzwart gespoten, terwijl de sleuven zelf rood zijn gekleurd. De zwarte striping in het midden over de volledige lengte van de auto is geïnspireerd op de racerij. Andere exclusieve details bestaan uit het matzwart tweedelig panoramisch zonnedak, spiegelkappen van carbon en glanzend zwarte achterlichtunits met rode accenten op het Jeep-logo. Om het feestje compleet te maken is op de onderzijde van de achterspoiler de Italiaanse vlag te zien, een eerbetoon aan de Ferrari F150 F1-bolide.

Maranellogeel
Binnenin zitten de beide stuurmannen er ook warmpjes bij. Zo zijn de stoelen voorzien van Ferrari-rode inzetstukken en in dezelfde kenmerkende kleur zijn ook deurpanelen, de middenarmsteun en het dashboard uitgevoerd. Het lederen SRT-stuurwiel met daarachter schakelpeddels bevat eveneens Ferrari-rode stiksels. Het instrumentenpaneel is deels geel uitgevoerd (wijzers) en dat is een verwijzing naar de sportieve auto’s geproduceerd in Maranello.

HEMI V8
Onder de motorkap van de Jeep Grand Cherokee SRT8 rust een 6.4 liter HEMI-V8. Eenmaal bij de pinken is het blok in staat 468 pk en 630 Nm op te wekken waarmee binnen vijf seconden 100 km/h bereikt kan worden. Ondanks het hoge wagengewicht van de auto is volgens Jeep slechts 35 meter nodig om vanaf die snelheid weer tot stilstand te komen. De topsnelheid ligt op 257 km/h. Ook Alonso en Massa moeten het met deze prestaties doen. Zij rollen dan wel weer op speciale 20 inch wielen en zitten 15 mm dichter op het asfalt.

Gerelateerde artikelen

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

Autonieuws
Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee krijgt prijskaart
> Artikel lezen

Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen

Autonieuws
Jeep Grand Cherokee SRT heeft rode waas voor de ogen
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.