Autonieuws

Vernieuwde Caterham Seven CSR

Caterham heeft met veel trots de grondig vernieuwde Seven CSR gepresenteerd. Hij is er met 200 of 260 pk en sprint in de laatste uitvoering in 3,1 seconden naar 100 km/h. Het oorspronkelijke ontwerp bleef behouden maar verder is er veel nieuws.

Als echte kenner zul je het verschil aan de Seven kunnen zien. Nu is de Seven geen dagelijkse verschijning in ons wegbeeld waardoor het erg moeilijk is om de wijzigingen te kunnen vinden. Maar de veranderingen zijn er wel degelijk en dan met name onderhuids en in het interieur.

0-100 km/h in 3,1 seconden!
Om te beginnen is er een nieuwe motor gemonteerd. De 2.3 liter V6 is afkomstig van Ford en door Cosworth grondig onder handen genomen. De motor is er in twee uitvoeringen namelijk met 200 of met 260 pk. De acceleratie is vergelijkbaar met die van een supersportauto. De CSR200 sprint in 3,7 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 224 km/h. De CSR260 is met een sprint naar 100 km/h menig sportauto te snel af: 3,1 seconden. De top van de CSR260 ligt op 248 km/h.

Verbeterde wegligging
Zoals gezegd is onderhuids veel aangepast. De vering is compleet nieuw. Voor is vering gemonteerd die zo van een F1 auto afkomstig zou kunnen zijn. Achter zijn double wishbone onafhankelijke veren gemonteerd en gezamelijk moet dit zorgen voor een betere wegligging en handelbaarheid. Het chassis van de Seven CSR is maar liefst 25 procent stijver dan z´n voorganger en de spoorbreedte voor is met 50 mm verbreed.

Aerodynamische verbeteringen
Aerodynamisch heeft Caterham de voorkant aangepast. De luchtinlaat is vergroot om zo te zorgen voor een betere toevoer van koele lucht. De spatborden zijn dichter bij de auto geplaatst en diverse andere kleine wijzigingen verbeteren de aerodynamica.

Compleet nieuw interieur
Het interieur is volgens Caterham nauwelijks herkenbaar. Men is zeer radicaal te werk gegaan en ze hebben het complete interieur aangepakt. Om de ergonomie te verbeteren zijn alle bedieningselementen dichter bij het stuur geplaatst en zijn de traditionele tuimelschakelaars (helaas) vervallen. Aluminium accenten zijn gebruikt op het dashboard, de pedalen en de versnellingspook. Tevens is er gedacht aan wat bergruimte in de vorm van een middenarmsteun en ruimte in de middenconsole.

Prijzen
Caterham hoopt met de komst van de EU4 motor die nu in de auto gemonteerd is een gemakkelijkere export te kunnen opbouwen. De Seven CSR200 is in Engeland leverbaar vanaf £27.450,-. Voor de CSR260 moet £33.950,- worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.