Autonieuws

Speciale Mazda MX-5 in Chicago

De huidige Mazda MX-5 moet nog tot 2014 mee. Dat is best lang voor een auto waarvan de technische basis uit 2006 stamt. Om de meest verkochte roadster ter wereld te blijven houdt Mazda hem daarom continu onder de aandacht. In Chicago bijvoorbeeld, waar een special edition zal staan.

Het speciale model heeft de simpele, maar treffende naam Mazda MX-5 Special Edition. Wat de speciale MX-5, die in de VS de toevoeging Miata kent, uniek maakt zijn de twee mogelijke exterieurkleuren Crystal White Pearl Mica (wit) en Velocity Red Mica (rood) in combinatie met een zwarte Black Mica cabrioletkap. Een unicum voor de Amerikanen die normaliter niet kunnen kiezen uit een dak in een andere kleur dan de carrosserie. De kap van de MX-5 Special Edition is bovendien altijd een hardtop en elektrisch bedienbaar.

Bilstein
Zwart komt bij het exterieur terug in de spiegelkappen, de honinggraad grille en de 17 inch wielen. Binnenin is alles zwart uitgevoerd, waar leder wordt afgewisseld met accenten in pianolak. Mazda levert de gelimiteerde MX-5 af met het Premium Package dat onder meer is voorzien van Bluetooth handfree-connectiviteit, satellietradio, sleutelloze toegang en Xenon-koplampen. Dat deze MX-5 nog sportiever is dan de reguliere versie uit zich in een standaard sportonderstel met Bilstein-dempers en een gelimiteerd slipdifferentieel. Schakelen kan via een handbak of met de automaat voorzien van flippers achter het stuurwiel. Beide transmissie hebben zes verzetten.

Nee verkopen 
Geïnteresseerd in de Mazda MX-5 Special Edition? Dan hebben we teleurstellend nieuws. Alleen Amerika krijgt ‘em. Wellicht dat invoeren mogelijk is, mits de auto niet is uitverkocht. De productie is namelijk gelimiteerd tot 450 stuks.

Gerelateerde artikelen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.