Autonieuws

BMW 1-serie nu al een verkoopwonder

De verkopen van BMW zijn in de maand september wereldwijd met gemiddeld 15,1% gestegen. De gehele BMW Group leverde in september 118.173 auto´s af wat voor een groot deel te danken is aan de 1-serie.

Waar de BMW Group vorig jaar nog 102.633 auto´s verkocht in september werden er dit jaar 118.173 afgeleverd. Hiermee heeft BMW een verkoopstijging van 15,1 % weten te realiseren. Deze verkoopcijfers gelden voor de gehele BMW Group waar dus ook MINI en Rolls-Royce onder vallen.

Recordmaand
De maand september betekende voor BMW een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van het merk. Als we alleen kijken naar BMW Automobielen betekent het zelfs een stijging van maar liefst 17%. Nog nooit in de geschiedenis van BMW werden er in één maand zoveel auto´s verkocht als in september. Ten opzichte van vorig jaar heeft BMW nu al 9,7% meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op 743.927 auto´s in de eerste negen maanden van 2004 ten opzichte van 678.115 auto´s in de eerste negen maanden van 2003.

Met dank aan de 1-serie
BMW laat weten dat een groot deel van deze stijging te danken is aan de 1-serie. In september is de 1-serie wereldwijd op diverse markten in de verkoop gegaan. In twee weken tijd had BMW al 5.654 modellen van de 1-serie weten te verkopen. Dat beloofd nog wat als straks de serie compleet wordt met een 3-deurs, sedan, stationwagon, coupé en cabriolet. BMW verwacht de komende maanden elke maand 10.000 1-series te kunnen verkopen.

MINI
Maar niet alleen BMW is succesvol, ook MINI gaat het erg goed. Met de komst van de MINI Cabriolet is het productgamma verbreed en wist MINI een verkoopstijging van 6,7% te realiseren.

Griekenland: 56% stijging
Naar verwachting zal de verkoopstijging in het laatste kwartaal van dit jaar voortzetten. In Nederland is het Duitse merk geklommen van de 17de naar de 12de plaats in de verkoopresultaten. De snelst groeiende markten voor BMW waren China en Griekenland met respectievelijk 20,9 en 56,0%.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.