Autonieuws

Nederlandse autoverkopen in een dal

De verkoop van nieuwe auto´s wil in Nederland niet vlotten. Nadat vorig jaar gedacht werd dat er in 2004 weer een stijging zou komen blijven ook nu de verkopen dalen. Dit jaar zijn er al 2,5 procent minder nieuwe auto´s verkocht dan in 2003.

In de eerste maanden van 2004 zijn er in totaal 397,174 auto´s op kenteken gezet. In diezelfde periode vorig jaar waren dat er 407.273 waarmee een daling van 2,5 procent een feit is. Ook afgelopen maand, de maand september, was een daling zichtbaar. Waar er in 2003 nog 42.484 auto´s verkocht werden waren dat er dit jaar 40.713.

Herstel economie
Volgens de BOVAG en RAI Vereniging heeft het te maken met het vertrouwen dat de consument (nog niet) heeft in het herstel van de economie. Beide organisaties gaan er vanuit dat 2004 zal worden afgesloten met een verkoop van 480.000 nieuwe auto´s.

Peugeot 307 op 1
Als we kijken naar de merken en modellen valt op dat Peugeot het nog steeds heel erg goed doet met de 206 en 307. De 307 is Neerlands best verkochte auto, gevolgd door de Volkswagen Golf en Peugeot 206. De Renault Scénic en Ford Focus bekleden de vierde en vijfde plaats.

Opel moet oppassen
Op merkenniveau is Opel nog steeds op de eerste plaats te vinden. Op een tweede plaats staat Renault die heel hard inloopt op de Duitsers. Met een verschil van 341 auto´s kan Renault ieder moment de eerste plaats gaan overnemen. Peugeot is op de derde plaats te vinden. Opvallende stijgers zijn Fiat (plaats 11 naar plaats 8) en BMW (plaats 17 naar plaats 12). De meest opvallende dalers waren Nissan (13 naar 18) en Mercedes (8 naar 13).

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.