Autonieuws

Audi bevestigt SUV van Lamborghini

Wat begin deze week nog een gerucht was, is nu bevestigd. Een topman bij Audi heeft tegenover een Engels magazine bevestigd dat er inderdaad een SUV van Lamborghini in de maak is. In april is de onthulling.

“Ik ga niet in op details, maar dat wat er geroepen en geschreven is door en in de pers is merendeels correct”, aldus de mannelijke bron die hoog in de boom van Audi zit. De befaamde LM002 krijgt dus een spirituele opvolger. De nieuwe SUV van Lamborghini zal echter puur bedoeld zijn voor het in luxe en stijl verplaatsen van personen en dus niets met militaire doeleinden van doen hebben zoals de ‘Rambo Lambo’.

Peking
Lamborghini zou het nieuwe model gaan onthullen op de Beijing Motor Show die eind april aanvangt. Een locatie die niet zomaar gekozen is. China is een markt waar Lamborghini de afgelopen jaren een enorme groeispurt heeft doorgemaakt en daarnaast een grote schare (rijke) fans van SUV’s kent. Ook in Rusland, India en natuurlijk het Midden-Oosten ziet Lamborghini een belangrijke afzetmarkt voor hun SUV die komt te staan op het MLB-platform waarvan ook de Cayenne en Q7 gebruikmaken. Let wel, bij de onthulling gaat het waarschijnlijk nog om een concept. Zo ja, dan duurt het nog wel even voordat we Lamborghini’s derde model op straat tegenkomen.

Gerelateerde artikelen

Interieur Lamborghini Urus in beeld

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij je favoriete Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop

Autonieuws
Lamborghini Urus nu al 3 keer over de kop
> Artikel lezen

TopCar vindt Lamborghini Urus niet extreem genoeg

Tuning & styling
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.