Autonieuws

Primeurs in productplanning van MINI

Tot grote spijt van MINI zelf is hun modellenagenda tot 2016 op straat komen te liggen. En daarin is geen MINI Rocketman te zien. Een tweede bevestiging op de geruchten dat het topmanagement bij nader inzien toch geen heil ziet in een model onder de MINI.

In tegenstelling tot de Rocketman, ziet MINI wel brood in de productie van de Paceman die we reeds als conceptcar mochten bewonderen. Volgens de gelekte planning komt de MINI Paceman eind 2013 op de markt als driedeurs. In de zomer van 2014 volgt dan een vijfdeursvariant (codenaam F54).

Clubman
Tijd om op adem te komen gunt MINI zichzelf niet, want een jaar na de vijfdeurs Paceman moet de nieuwe generatie van de Clubman klaarstaan. Als we de eerste informatie moeten geloven keert de Clubman niet meer terug in een (asymmetrisch) gedaante, maar krijgt hij een conventioneel koetswerk met vier volwaardige portieren. Wel wordt hij zomaar eventjes 25 centimeter langer.

Tesla Model S 
2015 is tevens het jaar van een MINI die we nog niet kennen. Het gaat om een vijfdeurs model met een lange wielbasis en een relatief lage daklijn. Dit doet een vierdeurs coupé vermoeden, maar dan wel één die in staat is zeven personen te vervoeren. MINI doet er nogal vaag over, maar hebben we hier te maken met een concurrent voor de Tesla Model S? Het model zal in ieder geval z´n bodemplaat delen met een compacte vierdeurs van BMW die deze fabrikant specifiek voor de Chinese markt ontwikkelt.

MINI Sedan
Tot slot 2016 tot waar de kijkdoos van MINI reikt. Daarin wil de fabrikant een sedan lanceren. Voor ons een wat minder belangrijk model, aangezien sedanmodellen niet bijster populair zijn in Nederland. Des te meer in zuidelijk gelegen naties en in opkomende markten in Azië. Voor hen is het MINI dan ook primair om te doen.

Gerelateerde artikelen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.