Autonieuws

Eerste foto 5-deurs Skoda Citigo

De vijfdeurs Citigo is een feit. Onder begeleiding van een eerste foto geeft Skoda te kennen dat de verkoop kort na de driedeurs uitvoering aanvangt. Aankomende zomer dus nog.

De vijfdeurs carrosserievariant van de Skoda Citigo is feitelijk niets meer en minder dan de eerder voorgestelde driedeurs met twee extra portieren waarvan de productie inmiddels op volle toeren draait. De praktischer ingestelde Citigo zal dus eveneens beschikken over vier zitplaatsen en een standaard bagageruimte van 251 liter. Indien nodig is dit uit te breiden naar 951 liter, specificaties die exact gelijk zijn aan z’n neefje en nichtje van Volkswagen en Seat.

60 of 75 pk
Onder de kap ligt vooralsnog altijd een driecilinder met een inhoud van 1.0 liter. Wel zijn er twee vermogensvarianten: 60 of 75 pk. De gelijkgemotoriseerde, maar schonere Greentec-versies schuiven later aan. Schakelen via een handbak is gebruikelijk. Tegen meerprijs levert Skoda een automaat.

Bescheiden meerprijs
Nog onbekend is het hoeveel meer Skoda gaat vragen voor de vijfdeurs Citigo ten opzichte van de driedeurs versie. Volkswagen rekent een meerprijs van 315 euro voor hun 5-deurs Up! Dat Skoda hiervan niet (veel) zal afwijken ligt voor de hand.

De nieuwe ŠKODA Citigo. Een complete auto voor een kleine prijs. Bekijk hier het actiemodel met extra voordeel.

Gerelateerde artikelen

Skoda-stagiairs hebben dakloze CitiJet af

Autonieuws
Skoda-stagiairs hebben CitiJet af
> Artikel lezen

Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy

Autonieuws
Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy
> Artikel lezen

Alweer een facelift voor Skoda Citigo

Autonieuws
> Artikel lezen

Personaliseer je Skoda met dashboardstickers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.