Autonieuws

Nieuwe 2.7 V6 TDI voor de Audi A6

Vanaf eind dit jaar gaat Audi de A6 leveren met een nagelnieuwe 2.7 liter V6 dieselmotor. De 6-cilinder diesel werd gepresenteerd in Parijs en levert een vermogen van 180 pk.

De motor is geheel nieuw ontwikkeld en valt precies tussen de 2.0 TDI en de 3.0 TDI in. Met een vermogen van 180 pk bij 3.300 tpm en een koppel van 380 Nm dat al bij 1.400 tpm vrij komt is het een uiterst soepele motor. Hij is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Op prestatieniveau doet de motor het goed. Niet alleen als je kijkt naar het vermogen en koppel maar ook naar de acceleratie. De sprint van 0-100 km/h wordt in 8,9 seconden afgelegd en de topsnelheid bedraagt 227 km/h.
 
Moderne technieken
Audi’s nieuwe 6 cilinder dieselmotor voldoet zonder dieselpartikelfilter al aan de EU4-norm. De common-rail inspuiting maakt gebruik van Piezo-injectoren die heel nauwkeurig hun werk kunnen doen. Het is mogelijk om vijf keer per arbeidsslag een inspuiting te regelen. Het common-rail systeem werkt onder een druk van 1.600 bar en is daarmee van de modernste generatie. De nokkenassen en oliepomp zijn voortaan niet meer voorzien van een riem maar van een ketting. Deze ketting is veel minder onderhoudsgevoelig en bovendien veel sterker.
 
Prijs
Eind van dit jaar zal de nieuwe A6 met 2.7 TDI bij de dealers staan. De prijs is nog niet bekend maar zal vermoedelijk tussen de € 50.000,- en € 55.000,- liggen.

Gerelateerde artikelen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend

Autonieuws
Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.