Autonieuws

Miniscule facelift BMW X6

Vanaf dit voorjaar zal BMW de vernieuwde X6 in productie nemen. Maar wees niet meteen gevreesd, de wijzigingen zijn minimaal. Zo minimaal dat het bijna een modeljaarwijziging betreft.

De mistlampen en hun behuizing zijn aangepast, de grille bevat voortaan die typische BMW-knik en de koplampen en lichtunits zijn op detailniveau gewijzigd. En dat is alles. Oké, BMW levert voortaan ook een nieuwe lakkleur (Marrakech Brown metallic) en nieuw ontworpen lichtmetalen wielen. En tevens voegt de fabrikant uit München volledige LED-koplampen toe aan de optielijst. Maar daar blijft het dan ook echt bij.

Succes
BMW lijkt een beetje overdonderd door het succes van de X6. In de ruim drie jaar dat het model op de markt is zijn er 150.000 exemplaren van verkocht. En dat is ver boven de verwachting van het management in Zuid-Duitsland. Zijn expressieve design gecombineerd met athletische lijnen en een ongekend goed rijgedrag valt in de smaak, zo blijkt. BMW zag zich daardoor dan ook niet genoodzaakt om veel te wijzigen. Gevaarlijk als je het ons vraagt, want nu loopt het model kans op veroudering. Ze zullen wel weten wat ze doen daar in München.

Motorengamma
Gebleven is dus ook het motorengamma. Geen verdere afname van CO2-uitstoot of verbruik, maar juist de toevoeging van de eveneens net onthulde X6 M50d voorzien van een 381 pk sterke tri-turbomotor. De rest van de motoren blijft bij het oude. Dat betekent instappen met de xDrive35i met 306 pk. Benzinerijden kan tevens met de 407 pk sterke xDrive50i of als je echt voor het beste van het beste gaat de X6 M met zijn 555 pk sterke V8. Het dieselgamma bestaat naast de genoemde M50d ook uit de xDrive30d met 245 pk en de xDrive40d met 306 pk. BMW laat tevens weten een BluePerformance model (xDrive30d) toe te voegen welke dankzij AdBlue voldoet aan de EU6-norm.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.