Autonieuws

BMW M Performance stelt zich voor met 5-serie, X5 en X6

Met een kwartet aan superdiesels wordt de aftrap gegeven voor een nieuwe divisie van BMW M GmbH. Onder de naam BMW M Performance Automobiles lanceert het merk een stap tussen de conventionele BMW´s en de M-modellen.

Een tussenstap? Nou... de prestaties die de nagelnieuwe 6-cilinder dieselmotor voorzien van maar liefst drie turbo´s weet neer te zetten is overweldigend. Het blok meet 2.993 cc en weet daaruit liefst 381 pk te persen. Dat betekent een specifiek vermogen van ruim 127 pk per liter! Het koppel van 740 Nm (al vanaf 2.000 tpm) is ongetwijfeld nog indrukwekkender dan wanneer de M5 wordt aangespoord voor een tussensprint. Qua acceleratie is het een kwesties van tiendes waarbij de 5-serie met 4,7 seconden de snelste is. De X5 en X6 klokken respectievelijk 5,4 en 5,3 seconden.

Onuitspreekbaar
Hoe indrukwekkend deze M´s er ook uitzien en hoe aansprekend de prestaties ook zijn, met de naam zul je niet meteen indruk maken aan de bar. Wie vloeiend en zonder blikken of blozen M550d xDrive Sedan weet uit te spreken en dan ook nog stoer kan blijven kijken is uitzonderlijk. En ook X5 M50d en X6 M50d ligt nu niet bepaald lekker in de mond.

En nog sociaal verantwoord ook...
Ze mogen dan onuitspreekbaar zijn, je staat ongetwijfeld sowieso sprakeloos wanneer je uitstapt na een ritje in één van deze superdiesels. Het koppel zal je gewelddadig in je greep nemen, maar bovendien is ook het onderstel, de remmerij, de vering en demping en de besturing aangepast zoals het een echte M betaamt. En met vierwielaandrijving zal de grip ongekend zijn. Samen met een heldhaftig uiterlijk dankzij een aangepast M-sportpakket zullen de modellen indruk maken. En sociaal verantwoord, dat zijn ze ook nog. Dus je kunt gerust voor komen rijden zonder je te hoeven excuseren. De M550d xDrive Sedan bijvoorbeeld verbruikt maar 6,3 l/100 km en stoot 165 g/km uit. De X5 en X6 noteren respectievelijk 7,5 en 7,7 l/100 km en stoten 199 dan wel 204 g/km uit.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.