Autonieuws

Komst MINI Rocketman aan zijden draadje

Vrijwel direct na de onthulling van de Rocketman kwam het bericht naar buiten dat de auto in productie genomen zou worden. Tenminste, dat was volgens een Engels tijdschrift de wens van MINI. Die wens kan er wellicht nog altijd zijn, maar of die wordt vervuld lijkt zoïneens vrij onzeker.

/// UPDATE 26 januari 2012: MINI heeft het zijden draadje laten knappen en officieel bevestigd dat er geen Rocketman zal komen. Het niet beschikbaar hebben van een passend platform en daardoor een gigantische investering maakt het project niet renabel.

De MINI Rocketman, in de wandelgangen ook wel ´mini MINI´ gedoopt, stond vorig jaar als één van de grote verrassingen en primeurs op de Autosalon van Genève. Het publiek was zeer enthousiast en ook wij zagen het als een logische stap om de auto in productie te nemen. De Rocketman meet tussen voor- en achterbumper precies 3,42 meter, een maat die dus aardig in de buurt komt van de 3,05 m het origineel liet opmeten. Mede doordat de hedendaagse MINI steeds groter wordt ontstaat er aan de onderkant ruimte voor een model als de Rocketman.

Uitstel of afstel?
Hoe eenvoudig het ook lijkt en commercieel interessant de Rocketman kan zijn, bij moederbedrijf BMW moet  het management wel heil zien in de plannen. Een kleine auto maken is met de hedendaagse veiligheidseisen lang niet zo gemakkelijk meer. En BMW als relatief kleine autofabrikant is bovendien niet in staat om zomaar een nieuw platform te ontwikkelen voor een model als deze. De toekomst van het model hangt hoe dan ook aan een zijden draadje. Uitstel of afstel? We houden je op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini gaat dik met John Cooper Works GP Concept

Autonieuws
Mini
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.