Autonieuws

5-deurs Fiat 500 op komst?

De Fiat 500 is alweer vier jaar op de markt, maar van een facelift is nog geen sprake geweest. Toch zou die er zomaar aan kunnen komen, en wel op de Autosalon van Genève. Mogelijk grijpt Fiat die gelegenheid meteen aan om de vijfdeurs uitvoering voor te stellen.

De geruchten rond een vijfdeurs 500 komen niet zomaar uit de lucht vallen. Fiat heeft namelijk eerder laten doorschemeren open te staan voor een praktischere 500. Aan de andere kant zei topman Sergio Marchionne dat ook over de vorige jaar onthulde 500 Coupé. Maar nog altijd hebben we niets concreets hiervan gezien.

Panda
Andere bronnen beweren dat de vijfdeurs 500 wel degelijk binnenkort zijn intrede doet, maar dan meteen al een voorbode is voor een compleet nieuwe generatie. Hoe tijdloos ook, ook Fiat’s kleinste heeft namelijk niet het eeuwige leven. Het platform zou van de Panda afkomstig zijn en de auto zou de looks van de huidige 500 behouden, maar wel wat groter zijn. Dit om de MINI blijvend op de hielen te kunnen zitten. Dit doet ons dan weer meteen denken aan de Ellezero. Dat model gaat er zeker komen en is zowaar een mengelmoes van een 500 en de (nieuwe) Panda.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Fiat 500L is een nachtbraker

Spyshots
> Artikel lezen

Het strandleven-gevoel: Fiat 500L Vans

Autonieuws
Het strandleven-gevoel: Fiat 500L Vans
> Artikel lezen

Ook prijslijst van opgeruigde Fiat 500L Trekking

Autonieuws
Ook prijslijst van opgeruigde Fiat 500L Trekking
> Artikel lezen

Fiat 500L Trekking Street Surf versierd met bamboe

Autonieuws
Fiat 500L Trekking Street Surf is voor de hippe skater
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.