Autonieuws

Prijzen nieuwe Mercedes SL-klasse

De nieuwe SL-klasse is in ons land een stuk voordeliger dan zijn voorganger. Dat alles is te danken aan Mercedes’ zorgvuldige streven naar een lager verbruik en daarmee samenhangende CO2-uitstoot. De prijslijst van de nieuwe Mercedes SL start bij € 106.400,- voor de SL 350.

De SL 300 stond voor € 106.800,- in de prijslijsten waardoor het verschil minimaal lijkt, maar dat model beschikte over ‘slechts’ 231 pk. Voorlopig de nieuwe instapper is de SL 350 die met zijn 306 pk sterke V6 op € 106.400,- uitkomt. Ter vergelijk: de SL 350 van de vorige generatie moest minimaal € 116.200,- opbrengen. Het tweede model in de serie is de SL 500 welke met zijn 435 pk en 700(!) Nm sterke V8 een prijskaartje van € 143.660,- opgeplakt krijgt. Ook hier bijna tien mille minder dan zijn voorganger.

Uitrusting nieuwe Mercedes SL
Een auto in dit segment wordt uiteraard gekenmerkt door een passend uitrusting. Zodoende levert Mercedes elk SL standaard met het Intelligent Light System, LED-dagrijverlichting en dito achterlichten, een multifunctioneel stuurwiel, uitgebreid display tussen de tellers, een automaat en aluminium sierdelen in het interieur. Dynamic steering, een adaptief dempingsysteem alsook 17 inch lichtmetaal (18 inch voor SL 500), halflederen bekleding (volleder voor SL 500) en zowel cruise alsook climate control ontbreken uiteraard niet. Het Comand systeem met 17,8 cm kleurendisplay, CD-/DVD-speler, USB-interface en Bluetooth carkit is eveneens op elke SL aanwezig. In de SL 500 is dat zelfs uitgebreid met een navigatiesysteem, opslag voor muziek en online diensten.

De nieuwe Mercedes SL is vanaf heden te bestellen en staat vanaf het voorjaar bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.