Autonieuws

Amerikaanse handen bouwen BMW X4

Dat de X6 een kleine broer krijgt wisten we al, maar vandaag vertelt BMW ons ook waar ze die X4 zullen bouwen. Dat zal namelijk gebeuren in BMW’s fabriek te Spartanburg. Klinkt dat oord een beetje Duits? Dat is dan toevallig, want de 7.000 man tellende productiefaciliteit staat in de VS, om precies te zijn South Carolina.

Om de fabriek in Spartanburg voor te bereiden op een toename van de productiecapaciteit van de X-familie gaat BMW de komende drie jaar nog eens 900 miljoen dollar investeren in de in 1994 gebouwde assemblagefaciliteit. Met de investering gaan driehonderd nieuwe banen gemoeid.

2014
BMW zegt dat na de verbouwing van de fabriek in Spartanburg jaarlijks 350.000 X-modellen de lopende band moeten kunnen verlaten. Momenteel zijn dat er ongeveer 275.000, bestaande uit onder meer de X5 en X6. In 2014 komt daar de BMW X4 dus bij. Een logische keuze, aangezien de X3 waarop de nieuwe X-serie is gebaseerd sinds de nieuwe generatie eveneens door Amerikaanse handen in elkaar wordt geschroefd.

Gerelateerde artikelen

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.