Autonieuws

Opel Astra CC gespot

Opel zal in januari 2006 een vijfde variant van de Astra presenteren. Het zal gaan om een Coupé-Cabriolet waarmee Opel de aanval opent op de Peugeot 307 CC en Renault Mégane CC. Nu al is er een prototype gespot.

Dat Opel met een CC zou komen was al bekend gemaakt. De auto zal echter pas in januari 2006 worden onthuld en dat betekent dat er nog een lang ontwikkelingsproces gaande is. Waarschijnlijk tijdens tests van het dak is er een filmpje gemaakt. Dit filmpje is op internet terecht gekomen en zo ook bij ons. Door het maken van een paar foto´s van dit filmpje kunnen wij u hierbij de eerste beelden van de Astra CC tonen. Helaas was het filmpje van een slechte kwaliteit waardoor ook de foto´s niet erg mooi zijn, toch geeft het een goede indruk van de auto.

Ontslag?
Wie er verantwoordelijk is voor het maken van dit filmpje is onbekend. Bij Opel zullen ze ook niet blij met hem zijn. Om privacy-redenen hebben wij de persoon dan ook onherkenbaar gemaakt op de foto´s.

Antwoord op de vele CC´s
Met de komst van een Coupé-Cabriolet volgt Opel een trend die is ontstaan bij de introductie van de Mercedes SLK, en meer nog met de Peugeot 206 CC. Het concept van het stalen opklapbare dak is een ongekend succes geworden en vele merken komen nu met een CC. Neem bijvoorbeeld de 307 CC van Peugeot en de Mégane CC van Renault. Binnenkort komt ook Ford met een Focus CC welke op de Salon van Parijs als Vignale Concept is gepresenteerd. Het antwoord van Opel komt begin 2006 wanneer het merk deze Astra CC zal onthullen. Er is natuurlijk weinig over de auto bekend maar hij zal uiteraard herkenbaar zijn als een Astra en heeft een opklapbaar dak dat bestaat uit drie delen. Dat is bijzonder omdat de meeste CC-daken bestaan uit twee delen namelijk het dak en de achterruit/achterstijl.

Gerelateerde artikelen

10 miljoen Opel Astra´s geproduceerd

Autonieuws
10 miljoen Opel Astra´s geproduceerd
> Artikel lezen

Steinmetz tuned Opel Astra TwinTop

Tuning & styling
Steinmetz tuned Opel Astra TwinTop
> Artikel lezen

Bevestigd: nieuwe Opel Astra Cabrio in 2013

Autonieuws
Bevestigd: nieuwe Opel Astra Cabrio in 2013
> Artikel lezen

Opel Astra TwinTop by Irmscher

Tuning & styling
Opel Astra TwinTop by Irmscher
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.