Autonieuws

Corvette 427 Convertible: 512 pk sterke pre-party

Na aanleiding van 60 jaar Corvette introduceert Chevrolet de Corvette 427 Convertible. Maar de Corvette viert toch pas in 2013 zijn zestigste verjaardag? Klopt! Tja, ook Corvette is niet vies van een vervroegd feestje.

Dat Chevrolet een jaartje eerder komt met een jubileumeditie heeft deels te maken met het feit dat de C6 op korte termijn met pensioen wordt gestuurd. In de tweede helft van 2013 zal hij worden afgelost door een compleet nieuwe generatie. De Corvette 427 Convertible Collector Edition zoals dit speciale model officieel heet luidt dus tevens het einde van de huidige Corvette in. Twee vliegen in één klap.

Z06
Chevrolet heeft de krachtbron van de Z06 aangegrepen om de Convertible Collector Edition gestalte te geven. En dat maakt hem meteen de krachtigste open Corvette ooit. De gigantische 7.0 liter LS7 427 V8-motor in het vooronder genereert maar liefst 512 pk en ontwikkelt een maximale trekkracht van 637 Nm. Echte stuurmannen schakelen, ook in Amerika, en dus wordt de 427 Convertible louter uitgerust met een handbak. Die kent zes verzetten en wie daar perfect mee om weet te gaan kan in vier seconden naar 100 km/h poken. De topsnelheid bedraagt 305 km/h.

Uniek nummer
Visueel is de speciale Corvette bedeeld met diverse stijlkenmerken van de Z06 en de ZR1, het absolute topmodel van het Corvette-programma, aangevuld met koolstofvezel panelen om het wagengewicht iets naar beneden te brengen. De matzwart gelakte lichtmetalen wielen, bekend van de Z06 Centennial Edition, meten vóór 19 inch en achter nog een maatje groter. Michelin levert het schoeisel. Tevens is Magnetic Selective Ride Control standaard. Wat de Collector Edition pas echt bijzonder maakt is een uniek chassisnummer dat afwijkt van de reguliere Corvettes. Chevrolet behoudt deze alleen voor de meest exclusieve Corvettes, zoals ook de ZR1.

Opbod
Chevrolet zal de Corvette 427 Convertible voor het eerst tonen op 21 januari tijdens de veiling Barrett Jackson in Scottsdale, Arizona. De hoogste bieder mag de auto meteen mee naar huis nemen en de opbrengst wordt aan een goed doel gedoneerd. De rest van de gegadigden moeten nog tot aanstaande zomer wachten; dan pas is de dealerintroductie.

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s

Autonieuws
Corvette ZR1: 620 Amerikaanse pk´s
> Artikel lezen

Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd

Autonieuws
Corvette C6 en C6 Convertible vernieuwd
> Artikel lezen

Wederopstanding van de Corvette Grand Sport

Autonieuws
Wederopstanding van de Corvette Grand Sport
> Artikel lezen

De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass

Autonieuws
De nieuwe Chevrolet Corvette met meer kracht, pass
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.