Autonieuws

Officieel: vernieuwde Seat Ibiza

Vier jaar na dato presenteert Seat de gefacelifte Ibiza. De vernieuwde Ibiza staat volgens de Spaanse fabrikant voor verbeterde functionaliteit en kwaliteit en een efficiënter rijkarakter. Nieuw is de komst van een FR-variant van de eveneens opgefriste Ibiza ST.

Voor een model dat toch al weer vier jaar oud is zag de Ibiza er nog fris uit. Seat hield het daarom bij een bescheiden facelift. Meest opvallende vernieuwing heeft betrekking op de koplampunits; die lopen nu in de pas met het laatste compleet nieuwe model van de Spanjaarden, de Mii, en zijn afhankelijk van de uitvoering uitgerust met LED-dagrijverlichting. Optioneel is er Xenon verkrijgbaar.
De bumpers zijn eveneens hertekend. Wie de vernieuwde Ibiza in een oogopslag wil herkennen moet naar de mistpitten loeren; die zijn voortaan niet langer rond maar rechthoekig van vorm. Vers lichtmetaal maakt de facelift compleet want aan de achterzijde veranderde Seat zichtbaar niets. Hooguit de lichtunits kregen een iets andere invulling. 

Multimediaal
De Ibiza is veruit Seat’s best verkopende model en daar wilde men klaarblijkelijk niet teveel aan tornen. Het interieur is zoal opgewaardeerd met een naar eigen zeggen beter afleesbaar instrumentarium en een groter dashboardkastje. Die meet nu 10,7 liter. Verder zijn er nieuwe bekledingstoffen en –combinaties verkrijgbaar en het luxe- en comfortniveau zal eind dit jaar worden uitgebreid met een nieuw multimediasysteem met touchscreen dat functies van het navigatiesysteem, de boordcomputer, het audiosysteem en de mogelijkheid tot handsfree telefoneren combineert.

Ibiza ST FR
Het verkrijgbare motorenprogramma is onveranderd, behalve dat de Seat Ibiza ST straks ook te verkrijgen is met de 1.4 TSI-motor uit de FR. Die levert 150 pk en wordt standaard gekoppeld aan de 7-traps DSG met dubbele koppeling. Accelereren naar 100 km/h kan dit model binnen acht seconden en de topsnelheid reikt tot ver over de 200 km/h.

De vernieuwde Seat Ibiza staat vanaf april in de showroom. Prijzen zullen spoedig volgen.

Gerelateerde artikelen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.