Autonieuws

50 jaar Shelby Cars, dat moet gevierd worden!

Wie had toentertijd durven dromen dat een door Carroll Shelby opgevoerde AC Ace legendarisch zou worden. Nu, vijftig jaar na dato, is de man achter de AC Cobra alias Shelby Cobra zelf een levende legende en nog steeds actief. En dat moet gevierd worden. Met unieke, strikt gelimiteerde Anniversary Editions.

De kans dat je ze ooit in Nederland en daarbuiten zult tegenkomen is zeer klein. Van de Anniversary Editions van de Shelby GTS, GT350 en GT500 Super Snake worden er in totaliteit maar driehonderd gebouwd; van elk type 50 witte en 50 zwarte. Iedere Anniversary Edition is uitgevoerd met een goudkleurige striping, verwijzend naar dit gouden jubileum van Shelby. Tevens zijn deze in zeer beperkte oplage verkrijgbare Mustangs voorzien van een speciale 50th-badge, bijzonder aangeklede interieurs, andere wielen, krachtigere remmen en een speciaal registratienummer zodat ze na verkoop niet zomaar uit beeld kunnen verdwijnen. Want dat de Shelby Anniversary Editions verzamelobjecten zijn of anders worden, staat volgens de tuner als een paal boven water. En die moet je koesteren.

430 tot 800 pk
Paradepaardje binnen de gelimiteerde serie is de ‘Super Snake’, gebaseerd op de Shelby Mustang GT500. Die is verkrijgbaar als coupé of convertible en loopt meteen hard van stapel door in de lichtste variant 650 pk te leveren. Meer lijkt altijd te kunnen bij Shelby en zodoende is 750 pk of zelfs 800 pk desgewenst ook mogelijk. Inclusief modificaties die berekend zijn op de hoeveelheid aan krachtlevering en het aangepaste uiterlijk bedraagt de kostprijs van het Anniversary Edition-package 59.995 dollar. Exclusief de auto. Eenzelfde meerprijs dien je af te moeten tikken bij de GT500 in Anniversary Edition. De beschikbare vermogens zijn 430, 525 of 624 pk. Poken is – jawel – verplicht bij de twee krachtigste versies, terwijl schakelen bij de basismotorisering heel ‘onmannelijk’ automatisch gaat. Hoeft het allemaal niet zo nodig en is uiterlijk vertoon belangrijker dan bruut geweld, dan is er nog de GTS Anniversary Edition met atmosferische V6 of V8. De meerprijs bedraagt voor de opsmuk respectievelijk 19.995 en 24.995 dollar. Wederom is de donorauto niet inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.