Autonieuws

Meer foto´s van nieuwe Kia Ceed

Sportief en fraai vormgegeven, zo kopte het persbericht van de nieuwe Cee´d. Kia wil ermee aangeven dat design bij een belangrijkere rol speelt dan ooit tevoren. Intussen moesten we het doen met slechts een foto. Nu krijgen we de Cee´d ook van opzij en van achteren te zien.

De verwachtingen rond de nieuwe Cee´d waren al enige tijd hooggespannen. Na de onthulling van de nieuwe Picanto en Rio heeft Kia de lat immers bij zichzelf hoog gelegd. En wat te denken van de in Frankfurt gepresenteerde Hyundai i30? Die oogste zoveel lof bij pers en publiek dat de daarmee samen ontwikkelde Cee´d eigenlijk al niet meer kon teleurstellen.  

Tiger nose
Welnu, inmiddels hebben we de beschikking over drie foto´s en we moeten zeggen dat Kia de verwachtingen heeft waargemaakt. Althans, voor zover we dit op basis van het exterieur kunnen beoordelen. Fris ziet de nieuwe Cee´d er in ieder geval wel uit. Van opzij lijkt hij wel wat weg te hebben van de Opel Astra, maar het front is door Peter Schreyer toch wel van de typische Kia-neus voorzien. En die kunnen we wel waarderen.

Tweede kwartaal 2012
Kia zal de Cee´d pas in maart op de Autosalon van Genève officieel onthullen. Vervolgens is er weinig geduld meer nodig, want nog voor de zomer staat de nieuweling bij de dealers. Het motorpalet? Dat laat zich makkelijk raden. Zoals gezegd is de nieuwe Cee´d de technische evenknie van de eveneens nog te lanceren i30, en dit zijn motoren die deze Hyundai krijgt toebedeeld. 

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.