Autonieuws

Meer details Opel Mokka

Nu de Buick Encore onthuld is kunnen we tegelijkertijd ook meer vertellen over de Opel Mokka. Dat is immers zijn tweelingsbroer. Deze nieuwe informatie en foto´s gunnen ons een goede blik op de op stapel staande compacte crossover van Opel.

Buick had de primeur moeten hebben met de Encore, maar nog voordat de zorgvuldig ingezette teasercampagne resulteerde in een spetterende onthulling op de NAIAS in Detroit vlogen de eerste foto´s van de Opel Mokka al over het internet. Samen met een paar eerste details is de spanning er daarmee wel een beetje vanaf.

Design
Over het design kunnen we kort zijn, dat is bijna identiek aan elkaar. Met als grootste verschil uiteraard gewijzigde bumpers en lichtunits om de specifieke Opel dan wel Buick stijl door te voeren.

Opel-interieur
Van binnen zijn de overeenkomsten nog sterker. Op de foto´s van de Encore zien we een dashboard dat zo van de tekentafel in Rüsselsheim gekomen is. Het doet sterk denken aan de Insignia en Astra, en daar is helemaal niets mis mee. Inmiddels heeft Opel bewezen mooie interieurs te kunnen ontwerpen die ook nog eens qua bouwkwaliteit en materiaalkeuze erg goed in elkaar zitten.

Afmetingen
Met 4,29 meter lengte is de Mokka zonder meer een compacte auto. Kleiner dan je op de foto´s zou
vermoeden, maar ook kleiner dan een Astra (4,42 meter). Wel een stuk hoger overigens. Buick geeft voor de Encore maar liefst 533 liter bagageruimte op. Met neergeklapte achterbank moet dat zelfs 1.372 liter zijn. Dat zal voor de Mokka niet anders uitpakken.

Moderne features
Als de uitrusting van de Opel Mokka grote gelijkenissen kent met zijn Amerikaanse broer dan kunnen we rekenen op alle moderne features die we inmiddels kennen uit de Astra en Insignia. Buick levert in ieder geval climate control, een Bose audiosysteem, achteruitrijcamera, groot 7 inch display voor navigatie en audio, sfeerlichting in het interieur en zelfs een verwarmbaar stuurwiel. Op veiligheidsgebied zijn lane departure warning en forward collision alert eveneens leverbaar.

Genève
De Buick Encore zal in het eerste kwartaal van 2013 bij de Amerikaanse dealers staan. De Opel Mokka verwachten wij eigenlijk nog wel voor het einde van 2012 in Europa. Zijn onthulling zal plaatsvinden op de Autosalon van Genève. Maar een grote verrassing zal dat niet meer vormen...

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

'Gefacelifte Opel Mokka onderweg naar IAA Frankfurt'

Spyshots
Opel Mokka facelift
> Artikel lezen

X(-factor) voor vernieuwde Opel Mokka

Autonieuws
X(-factor) voor vernieuwde Opel Mokka
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.