Autonieuws

Vernieuwde Hyundai Genesis Coupe stuk krachtiger

Hyundai gooit hoge ogen met de Genesis Coupe nadat het dat al eerder deed in de VS. Nu is het model vernieuwd, en de kans is groot dat opnieuw de mond openvalt van verbazing.

Dat de Hyundai Genesis Coupé een facelift zou ondergaan mag geen verrassing meer zijn. Na talloze teasers, gelekte beelden en officiële aankondigingen van de Koreanen wisten we wat er komen ging. Welnu, de vernieuwde Genesis Coupé is officieel. Veranderd aan de sportief gelijnde tweedeurs is de neus die voortaan in de pas loopt met de nog piepjonge Hyundai Veloster, waarvan de Turbo-versie tevens in Detroit debuteert. Het gehele front is aanzienlijk scherper aangesneden, met in het centrum prominent de grote zeshoekige grille, het huidige familiegezicht van het merk. Ook de achterzijde is hertekend, al zijn de vernieuwingen vooral op het conto van de LED-lichtunits te schrijven. Verder aangaande het exterieur is er vers lichtmetaal (18 en 19 inch) en is LED-dagrijverlichting voortaan aanwezig.

Meer meters
Ondanks de behoorlijk ingrijpende exterieurwijzigingen meldt Hyundai dat het grootste nieuws in het interieur te vinden is en verborgen onder de kap zit. Het interieur ging op de schop en is voorzien van een compleet nieuw ontworpen middenconsole met meer meters, een ander stuurwiel en opgewaardeerd instrumentarium. Verbeterde materialen moet het kwaliteitsniveau ten goede komen en voortaan is er Blue Link, Hyundai’s modernste infotainmentsysteem, verkrijgbaar.

Krachtkuur
Meest gelukkig worden we van de krachtkuur voor de beide motoren. Die is namelijk fors. De toch al niet kinderachtige 3.8 V6 en de tweeliter viercilinderturbo zijn volledig onder handen genomen en leveren voortaan respectievelijk 350 en 275 pk. Voorheen kwam de zescilinder niet verder dan 303 pk. De 2.0T is er pas echt serieus op vooruitgegaan als je weet dat deze eerst iets meer dan 200 pk ophoestte. Maar meer vermogen is niet alles. Daarom werd ook het onderstel aangepakt en beschikt de Genesis Coupé met automaat nu over acht verzetten. Handmatig schakelen kan met geoptimaliseerde flippers achter het stuur wiel. Puristen zullen echter kiezen om te poken met de manuele 6-bak.

De nieuwe Hyundai Genesis Coupé wordt na de zomer in Nederland geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Officieel: vernieuwde Hyundai Genesis Coupe

Autonieuws
Officieel: vernieuwde Hyundai Genesis Coupe
> Artikel lezen

​ Hyundai trekt doek van Vision G Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Hyundai Genesis Coupé is af

Autonieuws
Gefacelifte Hyundai Genesis Coupé is af
> Artikel lezen

Asfalt voor gefacelifte Hyundai Genensis Coupé

Spyshots
Asfalt voor gefacelifte Hyundai Genensis Coupé
> Artikel lezen

Gefacelifte Genesis Coupé: meer bang for the buck

Spyshots
Gefacelifte Genesis Coupé: meer bang for the buck
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.