Autonieuws

8 nieuwe Volkswagen-modellen in 2005

Het jaar 2005 zal een belangrijk jaar worden voor Volkswagen. De autofabrikant uit Wolfsburg presenteert volgend jaar maar liefst 8 nieuwe modellen waaronder de nieuwe Passat, een opvolger voor de Lupo en de Golf Plus.

Ondanks de slechte economische situatie in de wereld ziet de auto-industrie nog steeds veel stijging. Dat geldt lang niet voor alle merken en zeker niet voor Volkswagen. Het merk heeft harde klappen gehad de afgelopen tijd en zit te springen om nieuwe modellen. Die gaan er komen in 2005.
 
Fox volgt Lupo op
Maar liefst 8 nieuwe/vernieuwde modellen zullen volgend jaar worden geïntroduceerd. Om te beginnen zal dat een opvolger zijn van de Lupo die naar alle waarschijnlijkheid Fox zal heten. De Fox wordt op dit moment geproduceerd in de VW-fabriek in Brazilië en is daar ook al op de markt te verkrijgen. Eerder al liet Volkswagen weten dat de auto ook in meerdere landen zal worden ingevoerd waaronder ook een groot deel van Europa. De Fox zal in het voorjaar van 2005 voet aan wal zetten in Europa.
 
Facelift Polo
Tegen die tijd zal ook een gefacelifte Polo het levenslicht zien. Het gaat niet om een compleet model maar om een facelift zoals dat een aantal jaren geleden gebeurde toen de vierkante koplampen verdwenen en de Polo twee ronde lampen kreeg.
 
Golf Plus: Altea concurrent
Heel belangrijk voor Volkswagen zal de introductie van de Golf Plus zijn. Deze zal zijn gebaseerd op de Seat Altea en wordt gepositioneerd onder de Touran. De Altea is nu al een daverend succes en voor Volkswagen een belangrijke kans om ook succes te hebben met het model.
 
Nieuwe Passat
Even zo belangrijk, zij het niet belangrijker, zal de introductie van de nieuwe Passat zijn. De sedan zal geïntroduceerd worden in het voorjaar van 2005 en de Variant komt in het najaar. De nieuwe Passat zal medio 2005 op de markt verschijnen. De Variant zal een aantal maanden na zijn introductie ook op de markt komen.
 
Golf R32 en nieuwe Bora
In de zomer van 2005 komt er een dikke uitvoering van de Golf. De auto zal worden geleverd met een zescilinder en een opvolger zijn van de Golf R32. Het vermogen zal tegen de 300 pk liggen en de prestaties zullen om van te smullen zijn. Tegen die tijd komt er ook een opvolger van de Bora.
 
Coupé-Cabriolet
Tot slot zal in september, op de IAA in Frankfurt, het productiemodel van de Concept C geïntroduceerd wordt. Het wordt een vierpersoons coupé-cabriolet met een stalen opklapbaar dak. De auto zal gepositioneerd worden tussen de Golf en de Passat.

Gerelateerde artikelen

Compacte Volkswagen T-Cross leeft nog

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.