Autonieuws

Chevrolet presenteert twee conceptcars voor nieuwe generatie

Op de NAIAS in Detroit heeft Chevrolet het doek getrokken van de Code 130R en de Tru 140S. De beide conceptcars zijn coupes gericht op de toekomstige generatie autokopers. De bedoeling is dat die generatie mee gaat denken in de verdere ontwikkeling van deze modellen.

Chevrolet betrekt haar klanten heel duidelijk in de ontwikkeling van een nieuwe generatie coupes. En dat is niet nieuw. De Chevrolet Spark zoals we die nu kennen maakte in 2007 deel uit van het trio Beat, Groove en Trax waarbij de consument mocht kiezen welke van de drie tot een productiemodel ontwikkeld zou worden. Bij deze Code 130R en Tru 140R lijkt dat net even anders te gaan, want als we Chevrolet zo begrijpen willen ze beiden in productie nemen. De rol van de consument is in dit geval meedenken over de definitieve lijnen en uitrusting, maar vooral ook het interieur. Die laatste bestaat vooralsnog enkel uit computerpixels.

80 miljoen
Dat Chevrolet de jonge consument betrekt bij de ontwikkeling van deze Code 130R en Tru 140R is een hele slimme stap. In Amerika wonen zo’n 80 miljoen consumenten jonger dan 30 jaar. Een gigantische doelgroep. Wat volgens Chevrolet vooral opvalt is dat deze doelgroep zoekt naar een spannend design, maar wel met praktische bruikbaarheid. Bovendien staat connectiviteit in de vorm van WiFi en smartphone-integratie, maar ook gadgets als een head-up display hoog op het verlanglijstje. Minstens zo belangrijk is uiteraard de aanschafprijs. Die zou volgens Chevrolet op minder dan € 20.000,- moeten komen te liggen.

Chevrolet Code 130R
Beide studies bevatten een sportieve inborst, maar verschillen conceptueel toch behoorlijk van elkaar. De Code 130R is een vierpersoons coupé met een strakke vormgeving. Hij doet wel wat denken aan de Camaro. De Code 130R is in een nieuwe rood metallic kleur uitgevoerd en heeft matte, goudkleurige wielen. De vormgeving is gericht op het leveren van prestaties. Daarbij heeft Chevrolet een blik in het verleden geworpen. De wielkasten, de strakke zijkant en het agressieve front van de Code 130R doen volgens de makers denken aan vroegere ‘performance cars´ van Chevrolet. Bovendien beschikt de 130R over achterwielaandrijving.

Chevrolet Tru 140S
Vreemd genoeg is de exotischer ogende Tru 140S een voorwielaangedreven concept. Eveneens is er plaats voor vier personen, maar heeft uitstraling tevens een grote rol gespeeld. Hij straalt niet alleen vertrouwen uit, maar oogt ook duur en snel. De Tru 140S is desondanks ontworpen met in het vizier een goede prijskwaliteit-verhouding in het achterhoofd. Het platform is afkomstig van de Chevrolet Cruze en de baanbrekende Chevrolet Volt.

Tournee
Na Detroit zullen de twee Chevrolet conceptcars hun opwachting maken op meerdere autoshows,
belangrijke lifestyle-evenementen, tijdens één-op-één ervaringen en op andere locaties, zoals de campus van een universiteit.

Gerelateerde artikelen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.