Autonieuws

Dodge Dart laat positieve samenwerking met Fiat zien

Met de Dart keert Dodge terug in het segment van compacte sedans. De ooit zeer succesvolle Neon werd destijds vervangen door de Caliber, maar succesvol als de Neon werd dat model nooit. De Dart moet die tijden doen herleven.

De Dart is de eerste vrucht van de samenwerking met de Fiat Group. Gebaseerd op de Alfa Giulietta pakt Dodge het heel anders aan dan Lancia het in Europa doet. In tegenstelling tot de Lancia’s is de Dart totaal niet te vergelijken met zijn Italiaanse donor. De Amerikanen hebben het model een geheel eigen gezicht gegeven, maar wel geprofiteerd van de Italiaanse techniek.

Multiair
Onder de motorkap vinden we een 160 pk sterke 2.0 liter viercilinder, een 2.4 liter met 184 pk en zelfs een 1.4 liter Multiair met 160 pk. Een handgeschakelde zesbak en voor de 2.0 en 2.4 optioneel een zestraps automaat bepalen de aandrijflijnen. Dodge laat bovendien weten te werken aan een 9-traps automaat voor de Dart.

Niet voor Europa
Het design is typische Dodge. Vooral de achterzijde waarbij we de lichtunits van de Charger zien springt in het oog. De voorzijde doet ons in eerste instantie wat anoniem aan. Het zou ook een Koreaan kunnen zijn. Desalniettemin is de Dart een mooie comeback voor de Amerikanen in het segment van compacte sedans. Een komst naar Europa zit er, zoals je zult begrijpen, niet in.

Gerelateerde artikelen

18 blijkt duivels nummer voor de Dodge Challenger Hellcat

Autonieuws
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Smullen van retro-cocktail: Dodge Shakedown Challenger

Autonieuws
> Artikel lezen

Visueel genieten van Dodge Challenger Demon

Autonieuws
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.