Autonieuws

Volkswagen E-Bugster: sportieve elektrische Beetle

Bugster, komt die naam ons ergens niet bekend voor? Dat klopt, ten dele dan. In 2005 presenteerde Volkswagen in Detroit namelijk de Ragster, een sportieve Beetle. Ditmaal pronkt op de NAIAS opnieuw een soortgelijk concept.

We hadden destijds vurig gehoopt dat Volkswagen de sportief gelijnde Beetle Ragster in productie zou nemen. Maar de Duitsers besloten anders. Of ze daar spijt van hebben? Voor ons gevoel wel, want met de nu in Detroit onthulde E-Bugster wordt het kunstje opnieuw uitgehaald en als we goed tussen de regels doorlezen lijkt productie zeker niet onrealistisch.

Laag dak
Het concept van de E-Bugster en de zes jaar geleden gepresenteerde Ragster kent grote overeenkomsten. Het lage dak (90 mm lager dan de gewone Beetle) en het sportieve bumperwerk maken deze Beetle onmiskenbaar tot een showmobiel. Volkswagen houdt het op een ´speedster´ uitvoering van de nieuwe Beetle. Dat het een haalbaar concept is blijkt wel uit het feit dat het vooral ander bumper- en spoilerwerk is dat de E-Bugster onderscheidt van de reguliere Beetle. Bovendien geeft Volkswagen zelf aan dat bij de ontwikkeling van de nieuwe Beetle al rekening gehouden kon worden met concepten als deze. Klinkt veelbelovend!

e-Motion
Onderhuids is de E-Bugster duidelijk een Kever van de 21ste eeuw. Aangedreven door Volkswagen´s Blue-e-Motion techniek weet het model met zijn 115 pk sterke elektromotor in 10,9 seconden naar 100 km/h te sprinten zonder daarbij ook maar een gram CO2 uit te stoten. De actieradius ligt op 180 km. Nog altijd beperkt, maar opladen duurt volgens Volkswagen slechts 35 minuten.

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.