Autonieuws

Indische DC Avanti is Chop Shop voorbij

In het autoprogramma Chop Shop, uitgezonden door Discovery Channel, zetten een Indiase ontwerper en een Britse techneut de meest bijzondere creaties in elkaar. In een mum van tijd en op ambachtelijke wijze. De kwaliteit laat zodoende nog wel eens te wensen over. Volgens DC is de Avanti dat stadium ruimschoots voorbij.

DC Design heeft in India en in de landen daarbuiten zijn sporen verdiend op het gebied van tuning en heeft nu de stap gezet naar het neerzetten van een eigen sportwagen. De Avanti, wat vanuit het Italiaans ‘voorwaarts’ betekent, is grotendeels in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld en zal als alles meezit ook door DC zelf worden gebouwd.

Ford of Honda
De op de Auto Expo in New Delhi onthulde Avanti is vooralsnog een concept en een one-off, maar DC Design heeft serieuze plannen om de sportwagen in productie te nemen. Per jaar zouden er dan enkele honderden exemplaren van de band moeten rollen. Klanten kunnen kiezen uit twee motoren. De lichtste is een 2.0 liter viercilinder van Ford met 265 pk. Aanzienlijk meer vermogen is er met een 400 pk sterke V6. Die is afkomstig van Honda en bevat een turbocharger. Beide ter beschikking gestelde krachtbronnen worden gebouwd in Groot-Brittannië en zullen daarna worden verscheept naar India en gekoppeld worden aan een transmissie met dubbele koppeling.

Aan de prijs
DC Design is al zoekende naar een Indisch dealernetwerk voor de 1.600 kg wegende en vierwielaangedreven Avanti. Het voorlopige starttarief bedraagt omgerekend circa 43.000 euro, exclusief belastingen. Bij ons zou de Avanti dus al gauw ruim 60.000 euro moeten kosten. India wordt inderdaad in hoog tempo westers!

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.