Autonieuws

Hyundai HND-7 Hexaspace: ode aan families

De automarkt in India is booming. In het New Delhische Auto Expo zien diverse autofabrikanten dan ook een steeds belangrijkere autobeurs. Ook Hyundai. Die presenteert daar een achtpersoons MPV onder de ietwat griezelige naam HND-7 Hexaspace.

De bijnaam Hexaspace mag dan enigszins onheilspellend aandoen, het is niet zomaar gekozen. Vertaald naar het Nederlands betekent het namelijk hexagonaal, zeshoekig. En daar zit het in de Hyundai HND-7 vol mee. De ruitvorm komt overal in de auto terug, zowel in het exterieur- als het interieurdesign: in de lichtunits, de uitlaatpijpen, de stoelen, het dashboard en zelfs het stuurwiel.

Ruimtebesparend
De HND-7 Hexaspace heeft een lengte van 4,30 meter, is 1,82 meter breed en kent een hoogte van 1,65 meter. De wielbasis is 2,75 meter. Qua buitenmaten komt de Koreaan overeen met bijvoorbeeld de Renault Scénic. Door een niets eens zo vindingrijke, maar wel bijzonder ruimtebesparende stoelopstelling is er plaats voor maar liefst acht personen. De eerdergenoemde Renault komt slechts tot vijf, hooguit zes. Hoeveel bagageruimte de Hyundai Hexaspace met alle stoelen bezet nog overhoudt wordt niet vermeld.

Multitalent
De toegang naar de eerste twee zitrijen is optimaal via twee gigantische portieren die naar achter schuiven. Om je niet in een ongeluk te trekken gaat dat schouwspel volledig automatisch. Overigens is het interieur uitstekend op verschillende reisdoeleinden aan te passen. Alle middelste stoelen kunnen worden weggeklapt voor meer bewegingsvrijheid op de overige stoelen, of je klapt juist de buitenste weg om maximale beenruimte te creëren. De laatste twee zijn ook weg te vouwen. Dit om bagageruimte te scheppen. Wie echt veel stouwvolume nodig heeft klapt gewoon het hele zwikje aan stoelen om.

1.2T
Hyundai heeft voor de rijeigenschappen van de MPV teruggegrepen op het onderstel van de ix20. Het motorische gedeelte wordt gevormd door de 1.2 Kappa-viercilinderturbomotor. Een automaat brengt de krachten naar de voorwielen. Die hebben net als achter een diameter van 19 inch.

Gerelateerde artikelen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.