Autonieuws

En dat is drie: vernieuwde Citroen C1

Als Volkswagen stappen onderneemt, dan lijkt menig andere autofabrikant pardoes recht in z’n stoel te zitten. De up! heeft in ieder geval zonder meer het A-segment in beweging gebracht, want na de vernieuwde 107 en Aygo is hier nu ook de sterk opgewaardeerde C1 van Citroën.

Toyota en PSA (Peugeot en Citroën) schieten weliswaar meteen in de verdediging, compleet overdonderd lijken ze door de Volkswagen up!. Het trio houdt het slechts bij een vernieuwingslag en niet bij een compleet nieuwe generatie van de Aygo, 107 en C1 – die we, na zes jaar, overigens wel hadden verwacht. Net als hun partnerfabrikanten in deze heeft Citroën met name de snoet van de C1 opgefrist en de C3 heeft daarvoor duidelijk model gestaan. Het merklogo is gemoderniseerd en vooraan ingepast in een originele uitsparing. Opvallend is ook het gehalte zwart kunststof in het front. Het geeft de Citroën C1 een ietwat stoere look. Dagrijverlichting is sinds enige tijd verplicht op nieuw geproduceerde auto’s en daarvan bevat de gefacelifte C1 twee LED-stroken à la DS3. Aan de achterzijde weinig nieuws. De lichtunits zijn voortaan donker uitgevoerd, maar daar blijft het ook bij.

Interieur
Voor het interieur zijn nieuwe bekledingcombinaties verkrijgbaar en Citroën claimt dat het gehele kwaliteitsniveau hoger ligt door op sommige plekken betere bouwstoffen te hebben gebruikt en de standaarduitrusting uit te breiden. Verder is een nieuw lederen stuurwiel, een andere versnellingspook en er zijn nieuwe stoffen voor de instapversies.

Schoner
Wederom is de C1 leverbaar met drie of vijf deuren en heeft het nog steeds vertrouwen in de 1.0 liter. De driecilinder  heeft niet aan vermogen gewonnen (68 pk), maar is wel schoner geworden. Voortaan verbruikt het blokje, gekoppeld aan de handgeschakelde 5-bak, gemiddeld 4,3 l/100km bij een CO2-uitstoot van 99 g/km en daarmee blijft de felbegeerde belastingvrije status tot eind 2013 staan. Met gerobotiseerde transmissie is dit 4,5 l/100 km (104 g/km). Citroën heeft ook enkele wijzigingen doorgevoerd aan het onderstel. Zo zijn de stuurbekrachtiging en de schokdempers aangepast om het comfort naar een hoger plan te tillen. Volgens Citroën worden oneffenheden bij lage snelheden nu vriendelijker gefilterd.

Gerelateerde artikelen

Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride

Autonieuws
Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride
> Artikel lezen

Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt

Autonieuws
Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt
> Artikel lezen

Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride

Autonieuws
Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.